CHP’li Engin Altay, seçime dair değerlendirmeler yaptı! Bu seçim için ‘başarı’ diyenin aklından şüphe edeceğini söyledi!

CHP’li Engin Altay, seçime dair değerlendirmeler yaptı! Bu seçim için ‘başarı’ diyenin aklından şüphe edeceğini söyledi!
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Engin Altay dikkat çeken ifadeler kullandı! ‘Kılıçdaroğlu'na da söyledim çekilmeyi bilmek gerekiyor’ dedi!

CHP İstanbul Milletvekili olan Engin Altay, seçim sonuçları da alakalı yaptığı değerlendirmede; ‘Bu seçim için ‘başarı’ diyenin aklından şüphe duyarım’ dedi. Grup başkanvekili niçin olmadığına dair soruya ise Altay, ‘Çekilmeyi bilmek gerekiyor. Çekilmek gerekli. Örgütü rahatlatmak gerekli! cevabını verdi. İşte konuya dair merak edilen detaylar!

‘ÇEKİLMEYİ BİLMEK GEREKLİ’

Seçimler sonrasında yeni dönemde Grup Başkanvekili olmayı reddettiğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili olan Engin Altay, yaşananlarla alakalı değerlendirmeler yaptı. ‘Hem Grup Başkanvekili hem de Meclis Başkanvekili ol’ teklifi gelmiş olduğunu ifade eden Altay, görevi niçin almadığına dair soruya ise ‘Çekilmeyi bilmek gerekiyor. Çekilmek gerekli’ cevabını verdi. Bir gazeteci olan İsmail Saymaz’a konuşan CHP’li Engin Altay, ‘Ben 10 sene grup başkanvekilliği görevinde bulundum. Partim seçimden mağlup ayrılmadı. Kazansaydık TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim bulunuyordu. Mevcut tablodan sonra, ‘Hem grup başkanvekili hem de meclis başkanvekili ol’ dedi arkadaşlar ama kabul etmedim’ ifadelerine yer verdi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NA DA SÖYLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Yaptığı açıklamanın devamında, ‘Çekilmeyi bilmek gerekiyor. Çekilmek gerekli. Örgütü rahatlatmak gerekli. Ama ‘yeni yüzler gelsin’ derken de yeni MYK gibi olmaması gerekli tabi’ diyen Altay, ‘Çekilmek lazım’ cümlesini seçim sonuçlarıyla bağlantılı söyleyip söylemediği sorusuna da ‘Tabii yani, partiyi temsil ettik. Parti adına mücadelede bulunduk. Parti için laf söyledik. Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünmekteyim. Genel başkanın yanında ifade ettim. ‘Çekilmeyi bilmek gerekir’i kendisine de ifade ettim. Kendisi için ‘Sen çekil’ diye ifade etmedim ama ‘Ben 10 sene yaptım çekilmeyi bilmek gerekiyor’ dedim. Ayrıca meclis grubunda da ifade ettim.

Benim dışımda kendi isteği ile çekilen kimse bulunmuyor’ diyen Altaylı, çekilmesi gerekenlerin olup olmadığı sorusu için de ‘Bulunuyordu tabii. Zaten MYK üyelerinin hepsi istifasını verdi genel başkana. Çekilmemesi gereken bir kişi bulunuyordu, Ali Öztunç. O da zaten tasfiye edildi.’ Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.