TBMM yeni başkanı seçildi! AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan ilk açıklama!

TBMM yeni başkanı seçildi! AK Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan ilk açıklama!
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi! AK parti ve MHP tarafından ortak aday gösterilen Numan Kurtulmuş yeni başkan oldu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. Yasama dönemi başlarken geçici başkanlık görevini en yaşlı meclis üyesi sıfatı ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli üstlenmişti. Meclisin yeni dönemindeki başkanının seçilmesi adına oylama yemin töreninin ardından başladı. Yeni Meclis Başkanı, 321 oyun sahibi olarak Numan Kurtulmuş oldu. Kurtulmuş yaptığı ilk açıklamada; ‘Meclis Başkanlığı görevinin tüm siyasi partiler ile diyalog içerisinde sürdüreceğini ifade etmek istiyorum’ açıklamasında bulundu.

İLK TURDA YAPILDI

TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı Seçiminin ilk tur oylaması başladı. Genel kurulda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı adayların isimleri okunduktan sonra geçici bir şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan Devlet Bahçeli, oylamanın gizli yapılacağını açıklayarak uyulması gereken kuralları Genel Kurulun bilgisi için açıkladı. Daha sonra Genel Kurulda Meclis Başkanı seçiminin ilk tur oylama işlemine geçildi. Meclis Başkanlığı seçiminde ilk tur oylaması sona erdi. 586 oyun kullanıldığı ilk turda AK Parti tarafınca aday gösterilen Numan Kurtulmuş 317, CHP tarafından aday gösterilen Tekin Bingöl ise 131, İYİ Parti tarafından aday olarak gösterilen Cihan Paçacı da 42 oyun sahibi oldu. Can Atalay için de 3 oy kullanıldı.

3. TUR SONRASI SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

28. Yasama Dönemi için TBMM Başkanlık seçiminin 2. turunda hiçbir aday yeterli olan oy oranını alamadı. AK Parti’nin adayı İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oyun sahibi oldu. TBMM Genel Kurulunda yapılan 3. tur oylamaları 584 milletvekili yeni başkanı seçmek için oy kullandı. Bu oylamanın sonucunda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş 321, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise 160, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları 51, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı da 43 ve TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay da 4 oyun sahibi oldu. 5 oyun da geçersiz olduğu açıklandı. Salt çoğunluğu sağlayan Kurtulmuş yeni başkan oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.