Milyonlarca emekliyi ilgilendiren o detay! Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyesine dair açıklamalarda bulundu!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren o detay! Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyesine dair açıklamalarda bulundu!
Milyonlarca emekli vatandaşın arasında, mart ayında kabul edilen EYT düzenlemesi ile iki milyona yakın kişi daha dahil oldu. Emeklilerin gündeminde, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne kadar olacağı yer alıyor.

Mart ayında EYT düzenlemesinin kabul edilmesi ile beraber ülkemizdeki emekli vatandaşların sayısına iki milyona yakın vatandaş daha dahil oldu. Emeklilerin maaş hesaplarına yılda iki kez bayramlarda olmak üzere yatırılan bayram ikramiyelerinin, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda ne kadar olacağı ve ne zaman yatırılacağı merak edilmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede yer alacak isimleri geçtiğimiz cumartesi günü açıkladı. Erdoğan, yeni kabinesi ile ilk toplantısını da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni kabinede yer alan isimlerin gerçekleştirdiği ilk toplantı, bir saat yirmi dakika sürdü.

BAYRAM ÖNCESİ MAAŞLAR VE İKRAMİYE ÖDENECEK

Yeni kabine ile ilk toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtlarını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri aktardı; ‘’Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuzda çalışmalarına başlıyor. Kurban Bayramı ile ilgili turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idare izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşlarımız hafta sonu ile birlikte 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.’’

İKRAMİYE ÖDEMELERİ 23 HAZİRAN’DA

Sabah’ın aktardığı bilgilere göre, SGK Kapsamında gelir ve aylık alanların haziran dönemi gelir ve aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17 Haziran ile 21 Haziran tarihleri arasında beş gün içinde ödenmesi planlanıyor. Bağ-kur kapsamında gelir ve aylık alanlarında haziran dönemi gelir ve aylıkları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte 22 Haziran 2023 tarihinde yatırılması gündeme geldi. Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşlar ise temmuz ayı aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerini 23 Haziran 2023 tarihinde alabilecek. İlgili tarihlerin netlik kazanması ya da değiştirilmesi durumunda yetkili mercilerden vatandaşlara bilgi aktarımları yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.