Asgari ücret zammına dair açıklamalar Fatih Portakal’dan geldi! Gazeteci zamma dair bilgileri öğrendiğini iddia etti!

Asgari ücret zammına dair açıklamalar Fatih Portakal’dan geldi! Gazeteci zamma dair bilgileri öğrendiğini iddia etti!
Uzun süredir ülke gündeminde yer alan asgari ücret zammına dair gazeteci Fatih Portakal bazı açıklamalarda bulundu. Fatih Portakal açıklamalarını ‘öğrendim’ diyerek duyurdu.

Asgari ücret zammının temmuz ayında ne kadar olacağı merak edilmeye devam ediyor. Mart ayında EYT düzenlemesini kabul edilmesinden sonra en düşük emekli maaşının 5 binası 500 liradan 7.500 liraya yükseltilmesi, asgari ücrette de temmuz ayından önce ara zammın yapılabileceğine dair umutların yeşermesine neden olmuştu.

Ancak gelişen süreçte asgari ücret için herhangi bir artış meydana gelmedi. Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammının ise net olarak ne kadar olacağı hala kesinlik kazanmadan. Ülke gündemindeki önemini kaybetmeyen asgari ücret zammına dair gazeteci Fatih Portakal, zammın ne kadar olacağını öğrendiğini ifade etti.

TEMMUZ AYI YAKLAŞTI

Temmuz ayına sayılı günler kala milyonlarca vatandaş hem asgari ücret tutarına gelecek zammı hem emekli ve memur maaşlarına gelecek zammı hem de bayram ikramiyesine gelecek zammı merakla beklemeye devam ediyor. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’dan yapılacak açıklamaları bekleyen vatandaşlar, yeni asgari ücretin hesaplanmasında enflasyonun yanı sıra refah payının da dahil olup olmayacağını araştırıyor. Son olarak ocak ayında yapılan zam ile beraber asgari ücret net olarak 8 binası 506 liraya yükselmişti. Yeni asgari ücret ise son 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağı şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamaların ardından yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerden önce açıkladığı vaatlerini yerine getirip getirmeyeceği de merak ediliyor.

‘ASGARİ ÜCRETİ NET BİR ŞEKİLDE ÖĞRENDİM’

Sözcü TV ekranlarında ana haber programını sunan gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaş için büyük bir öneme sahip olan zam konusuna dair edindiği bilgileri aktardı. Gazeteci Fatih Portakal açıklamalarında şu cümlelere yer verdi; ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde insanların gelir kaybından dolayı bir düzenlemeye gidileceğini sözünü vermişti. Asgari ücret 11.500 TL olacak. Konuşulan rakam bu.’’ Bu açıklamaların yanı sıra, gündemde yer alan işverenler hakkındaki duruma dair ise Fatih Portakal şunları aktardı; ‘’Bu konuda da sürpriz bir çalışma varmış. Ne olduğunu öğrenemedim. İşverene de bir kolaylık sağlanacakmış.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.