TBMM’de büyük gün geldi çattı! İlerleyen saatler içinde yeni başkan belli olacak!

TBMM’de büyük gün geldi çattı! İlerleyen saatler içinde yeni başkan belli olacak!
Türkiye Büyük Millet Meclisi için bugün büyük bir gün! Yeni başkan bugün itibariyle belli olacak! İşte konuya dair bütün merak edilenler!

TBMM bugün yeni başkanını seçmek için bir araya gelecek. Bugün yapılacak olan seçimlerde 7 aday yeni dönemde başkan olmak adına yarışacak. AK Parti ve MHP’nin aday göstermiş olduğu Numan Kurtulmuş için seçime kazanmasına kesin gözü ile bakılmaktadır. TBMM Başkanlığı için aday gösterilmiş olan diğer milletvekilleri de belli oldu. İşte TBMM Başkan seçimine dair merak edilen bütün detaylar!

AK PARTİ ADAY OLARAK NUMAN KURTULMUŞ’U GÖSTERDİ

TBMM Genel Kurulu bugün itibariyle yeni Meclis Başkanı’nı seçmek adına bir araya gelecek. AK Parti tarafınca aday gösterilen İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş’un göreve yeni isim olarak seçilmesi beklentiler arasında yer almaktadır. AK Parti’nin yanı sıra da, CHP, İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partisi, Yeşil Sol Parti d kendi aday göstermiş oldukları isimler ile yarışa dahil olacak. Numan Kurtulmuş için destek olma kararı alan MHP ise bir aday çıkarmadı. Saadet Partisi tarafından alınan kararda, Gelecek Partisi’nin aday göstermiş olduğu ismi destekleme yönünde oldu.

SAADET PARTİSİ İSE ADAY ÇIKARMADI GELECEK PARTİSİ ADAYINA DSTEK OLACAKLAR

İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş’un TBMM Başkanı olarak seçilmesi durumunda ise önüne gelecek olan ilk sorun da tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili olan Can Atalay olacak. TBMM Genel Kurulu, bugün saat 14.00’de geçici olarak başkanlık görevini üstlenmiş olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanmış olacak. CHP’nin Meclis Başkanı adayı olarak  oldu, İYİ Parti İstanbul MillAnkara Milletvekili Tekin Bingöletvekili olan Cihan Paçacı’yı aday olarak gösterdi.

TİP BAŞKAN ADAYI

Yeşil Sol Parti tarafından TBMM Başkanlığı için de Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TİP tarafından aday olarak gösterilen isim ise tutuklu olarak bulunmakta olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay oldu. DEVA Partisi de İstanbul Milletvekili olan Mustafa Yeneroğlu’nu başkanlık için aday olarak gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.