Çiftçiler için yeni haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı buğday ve arpa fiyatlarını paylaştı!

Çiftçiler için yeni haber! Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı buğday ve arpa fiyatlarını paylaştı!
2023 yılı buğday fiyatları için beklenen açıklama geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında buğday fiyatlarını da açıkladı! İşte merak edilenler!

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ilk toplantısı 6 Haziran Salı günü yapıldı. Toplantının ortalama 4 saat kadar sürdüğü öğrenildi. Kabine Toplantısı’nın sonrasında kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok konuya dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, arpa ve buğday fiyatlarıyla alakalı da merak edilen rakamları açıkladı. İşte merak edilen o fiyatlar!

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın sonrasında merak içinde beklenen buğday fiyatlarına dair merak edilenleri açıkladı. Yaşanan gelişmelerden sonra, buğday ve arpa üreticileri gözünü 2023 buğday ve arpa fiyatlarına çevirmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘Hasat döneminin başlamış olduğunu görmekteyiz. Çiftçilerimiz için gereken desteği vermekteyiz. Geçen ay başında yaş çay alımı için fiyatı açıkladı.

ÇİFTÇİLER İÇİN DESTEK OLUNMAYA DEVAM EDİLECEK

Bugün de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday ve arpa alım fiyatları için belirleyici rakamı belirledik. TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğday için tın başında 5 bin 250 TL, arpa içinde 7 bin TL olarak kararlaştırmış oldu. Bakanlığımız tarafınca sisteme kayıtlı olan çiftçilerimize buğdayda ton başına 1000 TL arpa için ton başında 500 TL destek olarak verilmesine karar verdik’ dedi.

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerden önce Eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, şu cümlelere yer vermişti; ‘ Gerek Toprak Mahsulleri Ofisimizin gerekse de özel sektöre ait olan lisanlı depolarımızın tamamı üreticilerimiz arzu ederse ürünlerini hsat edip ürünlerini bu depolarda muhafaza edebilecek. Biz fiyatı açıkladığımız zaman da kendi yapmış oldukları tercihleri hayata geçirebilirler. Yani TMO olarak fiyatları açıkladığımız zaman üretici kendi kararını vermiş olacak, depolarda bulunan ürünlerini satmış olacaklar. Geçen seneyi örnek verecek olursak, 2022 yılı 5 Haziran tarihinde açıklamıştık.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.