Yeni kabine ilk toplantısını gerçekleştirdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mesajlar!

Yeni kabine ilk toplantısını gerçekleştirdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mesajlar!
Kabine Toplantısı, yeni Bakanlar Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı. Merakla beklenen toplantıda ekonomiden, terörle mücadeleye kadar birçok konu ele alındı! İşte detaylar!

Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ilk toplantısı gerçekleşti. Yapılan toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde vereceğiz. Asgari ücret tespit komisyonu da çalışmalara başlayacak’ dedi. Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurban bayramı tatilinin de 9 gün olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs günü yeniden seçilmesinden sonra yeni kabine dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı tam olarak 4 saat 10 dakika kadar devam etti. Yapılan toplantıda deprem bölgesine dair çalışmalar, ekonomi için atılacak adımlar ve çizilecek yol haritası ile terör ile mücadele ve sınır güvenliği konuları masaya yatırıldı.

TÜRKİYE YÜZYILI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından satır başlıkları şu şekilde; 2014 senesinden bu yana şanla, şerefle yürüttüğümüz Cumhurbaşkanı görevini yine 5 yıl daha yürütme imkanına kavuştuk. Şahsımıza olan teveccühlerini gösteren yaklaşık 28 milyon kardeşime ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. 28. Dönem milletvekili olarak yüce Meclisimizde hizmet verecek bütün bakan arkadaşlarıma şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Covid-19 ve 6 Şubat deprem ile mücadelemizde sergilemiş oldukları tavırlarından ötürü Rabbim hepsinden tek tek razı olsun diliyorum. Kendileri ile yakın istişare ve işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Eski arkadaşlarımızın birikimini, yeni arkadaşlarımızın heyecanıyla inşallah Türkiye yüzyılını gerçekleştirmiş olacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ

Anayasa için değişiklik teklifini milletimizin takdirine sunacağız. Karadeniz doğalgazı, Gabar petrolü ve Akkuya’da enerji hamlelerimizi sürdüreceğiz. Sağlık ve eğitim son 21 senedir olduğu gibi listemizin en başında yer alacak. Adalet hizmetlerinin çok hızlı, etkin ve kaliteli bir şekilde sağlanmasına dair reformlarımızı arttırmış olacağız.

ENFLASYON’A DAİR AÇIKLAMALAR YAPILDI

Mayıs ayında ekonomik güven endeksinde yüzde 1.4 artış oldu 103.7’ye çıktı. Reel kesim güven endeksi 105.1 olarak kayda geçti. Mayıs ayı içinde yüzde 40’ın altına düşerek yüzde 39.6 olarak kayda geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.