Gaziantep Valisi Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı! Vali Davut Gül’ün hayatı!

Gaziantep Valisi Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı! Vali Davut Gül’ün hayatı!
İstanbul Valisi değişti! Davut Gül’ün İstanbul Valisi olarak atanmasına dair karar alındı! İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya’nın yerine gelen Davut Gül kimdir?

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak atanmasından sonra İstanbul Valiliği için yeni bir atama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafında Davut Gül’ün İstanbul Valisi olarak atanmış olduğu açıklandı. Yeni vali Davut Gül, 2016 senesinden bu yana ise Gaziantep Valisi olarak görev yapmaktaydı. İşte İstanbul Valiliğinde yaşanan son gelişmeler dair merak edilen detaylar!

YENİ KABİNE SONRASINDA DAVUT GÜL’ÜN BOŞALAN İSTANBUL VALİLİĞİ KOLTUĞUNA ATANMASI YAPILDI

İstanbul Valiliği için yeni atama yapılı. İstanbul Valiliği görevine, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün atanmış olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafında yapılan açıklamada, ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atadı’ ifadelerine yer verildi. Cumartesi günü açıklanmış olan yeni kabine listesinde İstanbul Valisi olan Ali Yerlikaya için İçişleri Bakanı görevi verildi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği için de 2018 senesinden bu yana Gaziantep Valisi olarak görev yapmakta olan Davut Gül’ün atanmasına karar verildi.

DAVUT GÜL’ÜN MERAK EDİLEN HAYATI

1974 senesinde Erzurum’un Horasan ilçesinde dünyaya gelen Davut Gül, ilk ve orta öğrenimi için Horasan’da bulunan bir okula gitti. Liseyi ise Kadıköy Mehmet Beyazıt Lisesi’nde tamamladı. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamlayarak buradan mezun oldu. 2000 senesinde ise Gaziantep’te kaymakam adayı olarak meslek hayatına başladı. Muğla-Kavaklıdere, İzmir- Kemalpaşa ilçesinde ise kaymakam vekilliği, İngiltere’ye giderek ise yurt dışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra da asaletten Kırklareli- Kofçaz Kaymakamı olarak ataması yapıldı.

2003 ve 2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005 ve 2006 seneleri arasında ise Karaman’da Vali Yardımcılığı, 2006 ve 2009 seneleri arasında ise gürün Kaymakamı olarak meslek hayatına devam etti. 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/ 202 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Gaziantep Valiliği’ne atanmış olan Vali Gül, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.