Yeni kabine bugün ilk toplantı için bir araya gelecek! Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan seçim vaatlerinin konuşulması bekleniyor!

Yeni kabine bugün ilk toplantı için bir araya gelecek! Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan seçim vaatlerinin konuşulması bekleniyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim için vermiş olduğu vaatler içinde yer alıyor! Bugün ilk kabine toplantısında neler konuşulacak? İşte merak edilenler!

Seçim sonrasında en sık bir şekilde konulan konulardan biri de yeni kabine oldu. Kabineye yeni atanlarla bugün resmen ilk toplantı gerçekleşecek. Toplantıda özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında seçim zamanında çok sık bir şekilde dile getirilen, ekonomik vaatlerin konuşulması beklenmekte. Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, yeni dönemin ekonomi politikalarıyla alakalı olarak bilgilendirmede bulunacak. İşte merak edilen detaylar!

ESKİ KABİNEDEN 2 BAKAN DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine üyelerin cumartesi günü birer birer tanımıştır. Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak da Mehmet Nuri Ersoy önceki kabineden görevlerine devam edenler arasında oldu. Cumhurbaşkanı yardımcısı olan Cevdet Yılmaz da yeni bakanlar ise Pazar ve pazartesi günü düzenlenen devir teslim törenleri ile devralarak çalışmalar başladılar. Bugün ise yeni kabine ilk toplantısını gerçekleştirecek.

EKONOMİ POLİTİKASININ ELE ALINMASI BEKLENTİLER İÇİNDE

Bugün saat 15.00’te başlayacak olan ilk kabine toplantısının öncelik olarak ekonomiyi ele alması beklentiler arasında yer aldı. Konuya dair yapılan bir habere göre, toplantıda enflasyonun tek haneli rakama düşürülmesi adına atılması gereken adımlar da belirlenmiş olacak. Seçim zamanında ev hanımlarına emeklilik, genç için de vergisizi telefon ile evlilik kredisi gibi vaatler sunulmuştu. Toplantıda, bu vaatlerle alakalı olarak planlama yapılması beklenmekte. Konuya dair aktarılan bir habere göre de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni kabinenin il toplantısında, ekonomi politikalarıyla alakalı olarak bilgiler verecek.

Bakan Mehmet Şimşek, yeni görevini Pazar günü Nureddin Nebati’den devralmıştı. Bunların yanı sıra enflasyonun neden olduğu refah kaybının da telafi edilmesi yönünde adımların konuşulmasına dair beklentiler var. Asgari ücret için temmuz zammı, memura ek zam, refah payı, emekli aylıkları için kademeli düzenleme ve Kurban bayramı öncesinde ikramiyeler için artış konularının bugün ele alınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.