Bütün gözler asgari ücretten gelecek zam haberinde! Gazeteci Fatih Portakal’dan asgari ücretin yeni rakamına dair 11.500 TL iddiası!

Bütün gözler asgari ücretten gelecek zam haberinde! Gazeteci Fatih Portakal’dan asgari ücretin yeni rakamına dair 11.500 TL iddiası!
Bütün gözler asgari ücret için gelecek zam haberinde! Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu mu? Konuya dair gazeteci Fatih Portakal’dan iddialar!

Asgari ücrete dair yaşanan son gelişmeler! Bütün gözler emekli ve memur zammına çevrilmiş durumdayken asgari ücretliler de Temmuz ayı içinde yapılacak olan iyileştirme için bekleyişe geçmiş durumda. 2023 senesinin başında yapılmış olan zam sonrası asgari ücret 8 bin 506 TL’ye çıkmıştı. Gazeteci Fatih Portakal, dün akşamki programında yeni asgari ücrete dair kulis bilgilerini açıkladı. İşte merak edilenler!

TEMMUZ ZAMMI MERAK İÇİNDE BEKLENİYOR

Asgari ücret, emekli ile memur zammıyla alakalı gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. 2023 Temmuz ayında asgari ücret için ne kadar bir zam geleceği merak edilen konular arasında yer aldı. Sözcü TV ‘de ana haber bülteni sunan isim Fatih Portakal, enflasyonun düşmesi sonrasında zamların şimdiden ermiş olduğunu ifade etti. Milyonlarca vatandaşın merak içinde beklediği asgari ücret zammı hakkında açıklamalar yapan Fatih Portakal konuya dair ne dedi?

PORTAKAL YENİ RAKAMI AÇIKLADI

Bekarı, genci, yaşlısı ve evlisi hemen hemen birçok vatandaşın gözü kulağı asgari ücretten gelecek zam haberinde. Son yıllarda artmış olan enflasyon sebebi ile asgari ücret senede 2 defa zam alıyor. 2023 Temmuz ayında da asgari ücrete dair bir güncelleme yapılması beklenmekte. Gazeteci Fatih Portakal, hükümet kaynaklarından bilgi edinmiş olduğunu ve yeni asgari ücretin 11.500 lira olacağını iddia etti. Öte yandan ise hükümet tarafınca işveren için de bir kolaylık sağlanacağını ve muhtemelen yeni asgari ücretten herhangi bir şekilde vergi alınmayacağını ifade etti.

TÜİK VERİLERİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayına ait enflasyon rakamını da dün itibariyle açıkladı. Daha önce yapmış olduğu açıklamada Mayıs TÜFE hesabında ‘0 fiyat’ yöntemini uygulamaya alacağını açıklayan TÜİK, TÜFE verisinin Mayıs ayında aylık yüzde 0.04 oranında olduğunu açıkladı. Senelik enflasyon ise yüzde 39.59 olarak kayda geçti. Böylece 17 ayın en düşük enflasyonu meydana çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.