Meclis Başkanlığı adayları belli oldu! TBMM yeni başkanı ne zaman belli olacak?

Meclis Başkanlığı adayları belli oldu! TBMM yeni başkanı ne zaman belli olacak?
Meclis’in yeni başkanı belli oldu mu? Meclis’in yeni başkanını hangi tarihte seçilecek? TBMM Başkanlık seçimi için geri sayım başlamış durumda!

TBMM Başkanı seçimi için sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca yeni kabinenin açıklanmasından sonra ilk kabine toplantısının bugün yapılması bekleniyor. TBMM Başkanı için kimi seçileceği sorusu merak içinde bekleniyor. İYİ Parti, Yeşil Sol Parti’den sonra AK Parti ve MHP’den de TBMM Başkanlık seçimi için aday isimler gündemde. Yeni meclis başkan seçimine dair merak edilenler!

Yeni meclis başkanı için heyecanlı ve meraklı bekleyiş sürüyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra milletvekilleri de belli oldu ve milletvekilleri geçen günlerde yemin ettiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi ise geride kalan günler içinde açıkladı. Yeni kabinenin netlik kazanmasından sonra TBMM başkanlık seçimi gerçekleşecek. Yeni meclis başkanı ve aday isimlerle süreç merak ediliyor.

401 OYUN SAHİBİ OLMASI GEREKLİ

TBMM’de yeni milletvekillerinin yemin töreni ile başlamış olan Meclis Başkanı seçimi için 5 günlük adaylık süreci bugün itibariyle saat 00.00’da sonlanmış olacak. 7 Haziran 2023 tarihinde ise Meclis’in 30. Başkanını seçmek adına Genel Kurul’da seçim turları gerçekleşecek. TBMM İçtüzüğü uyarınca da Genel Kurul’daki oylama ilk 2 turda seçimin sonuçlanmasın için 1 adayın 401 oy desteğine ulaşması gereklidir. TBMM’deki sandalye dağılımı iktidar ve muhalif gruplarının ilk 2 turda sonuç almaları için ise imkan tanımıyor. 3. Turda ise salt çoğunluk 301 oy ile yeterli olacaktır. Bu kapsamda Cumhur İttifakı adayının 3. turda Meclis Başkanı olarak seçilmesine de kesin bir göz ile bakılmaktadır. Yeni seçilmiş olan Meclis Başkanı 2 sene boyunca görevin sahibi olacak

NUMAN KURTULMUŞ’TA ADAY OLDU

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Cihan Paçacı’yı, YSP de Adana Milletvekili olan Tülay Hatimoğulları Oruç’u aday olarak duyurdu. Sonrasında ise Numan Kurtulmuş’un adı da AK Parti ve MHP’nin ortak dilekçesi ile TBMM’ye teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.