TBMM Başkanlığı için yeni aday! Numan Kurtulmuş’un adı dilekçeyle teslim edildi!

TBMM Başkanlığı için yeni aday! Numan Kurtulmuş’un adı dilekçeyle teslim edildi!
AK Partili Numan Kurtulmuş’un TBMM Başkanlığı için aday olduğu ortaya çıktı! Yeni TBMM Başkanı için ne zaman seçim yapılacak? İşte detaylar!

Ak Parti İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi adayı olan yeni isim oldu. Numan Kurtulmuş’un aday gösterilmiş olduğu dilekçe Meclis Genel Sekreterliğine de sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabin sonrasında devir teslim törenleri gerçekleşmeye devam ediyor. Öte yandan Meclis’in yeni başkanı için de Numan Kurtulmuş’un adının verildiği öğrenildi.

AK PARTİ VE MHP’NİN YENİ ADAYI

TBMM Genel Kurulunda 7 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olan seçim öncesinde AK Parti İstanbul Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzası ile Meclis Başkanlığı için aday gösterildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve MHP Grup Başkanvekili olan Ercan Akçay, AK Parti İstanbul Milletvekili Kurtulmuş’un, Meclis Başkanlığı adaylığına dair olan başvuru dilekçesini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri olan Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na teslim etti.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Yapılan başvurunun sonrasında beraberindeki MHP Grup Başkanvekili Akçay ile AKP Parti grup başkanvekilleri olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta, Abdulhamit Gül ve Özlem Zengin ile gazetecilere açıklamalarda bulunan Güler, Meclis Başkanlığı adaylığı sürecinin 3 Haziran 2023 tarihinde başlamış olduğunu anımsatarak yarın saat 24.00’e kadar adaylık başvurularının da devam edeceğini aktardı. AK Parti ile MHP milletvekilleri olarak Anayasa ve Meclis İçtüzüğü çerçevesinde AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u Meclis Başkanı olarak aday göstermiş olduklarını ifade eden Gül, ‘Adaylık müracaatı hayırlı ve uğurlu olsun. İstanbul Milletvekilimiz olan Numan Kurtulmuş’a 28. Yasama Dönem içinde kaliteli bir yasama döneminin sağlanması konusunda inancımız tamdır’ dedi.

TBMM’de Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde bir dönemi oluşturmayı arzu etmiş olduklarını ifade eden Güler, ‘Muhalefet partileri ile hep birlikte nitelikli, toplum istemiş olduğu, beklentisinin karşılanmış olduğu kanunların çıkarılması anlamında büyük bir çaba sarf edeceğimizi Numan Kurtulmuş Bey’in bu anlamda öncü olacağını düşünüyorum’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.