Milli İstihbarat Teşkilat Başkanlığı için yeni isim belli oldu! İbrahim Kalın, boşalan koltuğun yeni sahibi!

Milli İstihbarat Teşkilat Başkanlığı için yeni isim belli oldu! İbrahim Kalın, boşalan koltuğun yeni sahibi!
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı için yeni isim belli oldu! Uzun zamandır Cumhurbaşkanı’nın Sözcüğünü yapan İbrahim Kalın, görevin yeni atanan ismi oldu!

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na (MİT) İbrahim Kalın’ın atandığı açıklandı. İbrahim Kalın’ın MİT’in başına geçmesi dünya basınında geniş yankı uyandıran haberlerden biri oldu. Londra merkezli MEE Kalın için ‘ Erdoğan’ın uzun zamandır sırdaşı’ değerlendirmesi yaparken Yunun basını da manşetlerini MİT için yeni döneme ayırdı. Yeni kabinin atamasında gerçekleşen son gelişmelere dair merak edilen detaylar!

DÜNYA BASININDA GENİŞ YANKI BULAN ATAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı için İbrahim Kalın’ın atanmış olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Dış Politika Danışmanı olarak görev yapan İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı olarak atanmış olan Hakan Fidan’dan sonra boşalan koltuğun yeni sahibi oldu. İbrahim Kalın, böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 senesinden bu yana devam eden başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde MİT’in başına kurum dışından atanmış olan 2. sivil yetkili olarak kayda geçti. İbrahim Kalın’ın yeni görevine atanmış olması da dünya basınında geniş yer bulan konulardan biri oldu.

YENİ KABİNE DEĞİŞİMİ MANŞETLERE TAŞINDI

Londra Merkezli olan Middle East Eye (MEE) ‘Erdoğan, sözcü İbrahim Kalın’ı istihbarat başkanı olarak atadı’ başlığı atmış olduğu haberinde İbrahim Kalın için de ‘Erdoğan’ın uzun zamandır sırdaşı’ cümlesine yer verdi. İbrahim Kalın’ın 2014 senesinden bu yana cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve cumhurbaşkanı dış politika danışması olarak görev yapmış olduğu ifade eden MEE, yeni MİY Başkanı’nın doktora derecesine sahip olduğuna dair de vurgu da bulundu.

Önemli konuların çözüme kavuşmasında zaman zaman Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak temaslarda bulunan İbrahim Kalın, özellikle son dönemde ABD ile ilişkilerin yürütülmesinde alternatif kanal olarak öne çıkan isim olmuştu. Haberde yeni kabine için de ‘Erdoğan’ın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerinde Hakan Fidan’ı getirdiği dışişleri bakanlığına ek olarak ise, Türkiye cumhurbaşkanı uluslararası saygın eski bankacı Mehmet Şimşek’i de hazine ve maliye bakanı olarak getirdi’ denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.