Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın hayatı! Bolat’ın şimdiye kadar aldığı görevler!

Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın hayatı! Bolat’ın şimdiye kadar aldığı görevler!
Yeni Ticaret Bakanı olarak atanan isim Ömer Bolat kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine listenin merak edilenlerinden biri de Ömer Bolat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak içinde beklenmekte olan yeni kabine listesini paylaştı. 28 Mayıs günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrasında zafer ile ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabinesinin merak edilen isimlerini açıkladı. Açıklanan yeni isimlere göre Ticaret Bakanı olarak Ömer Bolat atandı. İşte yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın merak edilen hayatı!

YENİ TİCARET BAKANI OLARAK ÖMER BOLAT ATANDI

Ömer Bolat’ın kim olduğu ve şimdiye kadar hangi görevlerde yer aldığı soruları, yeni kabinenin açıklanmasından hemen sonra gündemde yer almaya başladı. Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Ticaret Bakanı olarak Ömer Bolat’ın ismi açıklandı. Mehmet Muş’tan görevi devralan Ömer Bolat’ın iş hayatına İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) ve 1982 ile 1993 seneleri arasında da uzman olarak çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Daha sonrasında ise MÜSİAD Genel Sekreteri olarak çalışmalarını yürütmüş olan Ömer Bolat’ın merak edilen hayatının detayları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran 2023 tarihinde yeni kabine listesinin merak edilen isimlerini açıkladı. Açıklanan yeni listeye göre, Ticaret Bakanı olarak Ömer Bolat atandı. Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat, düzenlenen tören ile görevini Mehmet Muş’tan devralmış oldu.

ÖMER BOLAT’IN MERAK EDİLEN YAŞAMI

1963 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiş olan Ömer Bolat, 1984 senesinde Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İşletme bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini de Hollanda- Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü’nde alarak tamamladı. Almanya Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün yüksek lisans düzeyinde bulunan ‘Uluslararası Ekonomi ile İşletmecilik’ programında ise mezun oldu. Yurda dönüş yaptığı zaman ise Marmara Üniversitesi Ankara Topluluğu Enstitüsü’nden ‘Avrupa Para Sistemi’ konusundaki tezi ile doktora diplomasının sahibi oldu. 2004 ve 2008 tarihleri arasında ise MÜSİAD Genel Başkanlığı görevinde bulundur. 30’a yakın kitap- rapor’un yanı sıra, birçok yayın organlarında yer almış makaleleri bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.