Yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan isim belli oldu! İbrahim Yumaklı kimdir?

Yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan isim belli oldu! İbrahim Yumaklı kimdir?
Yeni kabinede yer alan isimlerin açılanması ile merak edilen sorulardan biri de Tarım ve Orman Bakanı olarak kimin atandığı oldu!

Türkiye’nin büyük bir merak içinde beklemiş olduğu yeni kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bahsi geçen kabinede yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak açıklanan isim ise İbrahim Yumaklı oldu. En çok merak edilen isimlerden biri olan İbrahim Yumaklı kimdir? Yeni Tarım ve Orman Bakanı’na dair bilinmesi gereken detayları açıkladık!

MERAK EDİLEN YENİ KABİNE AÇIKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı için kimin atandığı sorusu en çok merak edilen sorulardan biri olarak gündemi meşgul ediyordu. Açıklanan yeni kabine ile yeni Tarım ve Orman Bakanı’nın kim olduğu da öğrenildi. 28 Mayıs günü yapılan seçimlerin sona ermesinden dolayı açıklanacak olan yen kabinede kimlerin isimlerinin alacağı merak içinde bekleniyordu. 28. Dönem Milletvekili ve 13. Cumhurbaşkanı Genel seçimlerinde sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafınca açıklanmış olan 2023 Türkiye Genel Seçim sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan tekrardan Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için merakla beklenen isimleri de açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Tarım ve Orman Bakanı için merak edilen o ismi açıkladı. Yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi paylaştı. Bu kapsamda yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanı olarak İbrahim Yumaklı’nın atandığı açıklandı. Açıklandığı günden itibaren yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak İbrahim Yumaklı görev yapmaya başlayacak.

İBRAHİM YUMAKLI’NIN MERAK EDİLEN HAYATI

1969 senesinde Kastamonu’da dünyaya gelen İbrahim Yumaklı, 1992 senesinde Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 2011 senesinde Aljazeere Türkiye’de çalışmaya başlayan Yumaklı, 2012-2015 arasında da Aljazeere Türkiye’nin sahibi olduğu TV kanalını yönetmeye başladı. Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yapmaya başlamıştır. 7 Nisan 2022 Perşembe günü ise yayınlanan Resmi Gazete ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.