13 yıllık kesintisiz başkanlık yapan Hakan Fidan’ın yerine gelen o isim! İbrahim Kalın görevi bugün devralacak!

13 yıllık kesintisiz başkanlık yapan Hakan Fidan’ın yerine gelen o isim! İbrahim Kalın görevi bugün devralacak!
MİT Başkanı olarak İbrahim Kalın seçildi! Eski MİT Başkanı Hakan Fidan’la bugün devir teslim görevi gerçekleşecek! İşte yeni kabineye dair merak edilen ayrıntılar!

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine alınmasından sonra yerine gelecek adlar içinde adı geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın için bu görev netlik kazanmış oldu. MİT Başkanlığı görevine alınan İbrahim Kalın, görevi resmi olarak bugün itibariyle MİT’in Kale’deki merkezinden Hakan Fidan’dan devralmış olacak. İşte yeni kabinde meydana gelen değişime dair merak edilenler!

MİT İÇİN YENİ ATAMA

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 13 sene hiç ara vermeden başkanlığını yürüten isim Hakan Fidan’ın yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine atanması ile, şimdi gözler yerine gelecek o isme çevrilmiş durumda. MİT’in başına gelecek isimler içinde ismi geçen Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü İbrahim Kalın’ın 1 Haziran 2023 tarihi itibariyle MİT’in yeni başkanı olarak atandığı açıklandı. MİT Başkanlığı görevini bugün itibariyle Hakan Fidan’dan devralacak olan İbrahim Kalın resmen görevine başlamış olacak. Devir teslim töreni MİT’in Ankara Kale’de bulunan merkez binasında gerçekleşecek.

FİDAN DIŞİŞLERİ BAKANI OLARAK DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olan isimlerden birisi olan İbrahim Kalın’ın teşkilatın başına getirilmesi ile terör ile mücadele ve PKK terör örgütüne dair Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yer alan sınır ötesi operasyon için de yeni bir ivme kazandırılmış olacak. 13 sene boyunca MİT’in başında yer alan Hakan Fidan de yeni görevinden dolayı yoğun bir şekilde diploması yönetecek. Fidan, 2009 senesinde İçişleri Bakanı olan Beşir Atalay öncülüğünde başlamış olan ‘Demokratik Açılım’ sürecinde terör örgütü PKK’yla yürütülen müzakerelerde kritik bir rol oynamıştı. Devamında Oslo ile İmralı görüşmeleri içinde kritik görevler üstlenen Hakan Fidan son olarak 2013 senesinde yine terör örgütü PKK ile devam ettirilen ‘Çözüm Süreci’nin de başında yer almaktaydı. Yapılan yeni atamalara göre Hakan Fidan bundan sonrası için Dışişleri Bakanı olarak çalışmalara devam edecek. MİT Başkanı olarak ise İbrahim Kalın atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.