Yeni kabine isimleri açıklandı! Yeni dönemin ilk kabinesi yarın toplantı için bir araya gelecek!

Yeni kabine isimleri açıklandı! Yeni dönemin ilk kabinesi yarın toplantı için bir araya gelecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak içinde beklenen yeni kabine listesini açıkladı! Yeni dönemin ilk kabinesi yarın ilk toplantı için bir araya gelecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesini paylaştı. Bakanlar, devir teslim törenlerini bugün itibariyle tamamlamış olacak. Yeni kabinenin ilk toplantısını da yarın gerçekleştirmesi beklenmekte. Yapılacak olan toplantıda ekonomi ve terör ile mücadele gibi başlıkların ön plana çıkması beklentiler arasında yer aldı. İşte yeni kabineye dair merak edilen detaylar!

DEVİR TESLİMLERİ GERÇEKLEŞİYOR

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merak edilen yeni kabine listesini açıkladı. Kabinenin yeni üyeleri eski bakanlardan görevlerini devralarak mesaiye başlamış durumda. Dün 8 bakanın devir teslim töreni gerçekleşti. Bugün ise 7 bakanın da devir teslim törenlerinin yapılması beklentiler arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bakanlar ile 6 Haziran 2023 tarihinde bir araya gelecek.

SEÇİM VAADİ OLARAK AÇIKLANAN KONULAR ELE ALINACAK

Gerçekleşecek olan ilk kabine toplantısında ekonomi ve terör ile mücadele başta olmak üzere yeni dönemin yeni yol haritasının da ele alınması beklentiler arasında yer aldı. Bunların yanı sıra taşerona kadro, deprem bölgesindeki konutların yanı sıra seçim vaadi olarak açıklanmış olan ev hanımlarına emeklilik, gençler için vergisiz telefonla faiz içermeyen evlilik kredisi gibi konuların masada olacağı da düşünülmekte.

CEVDET YILMAZ-CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

1967 senesinde Bingöl’de dünyaya geldi. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nü okudu. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi’nde doktorasını da Bilkent Üniversitesi’nde tamamlayan Yılmaz, 60. Hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükümetler de ise Kalkınma Bakanı, 63. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Son olarak ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevinde yer aldı.

YILMAZ TUNÇ-ADALET BAKANI

1971 senesinde Bartın’da dünyaya gelen Tunç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 23. Döne’mden bu zamana kadar 5 dönem boyunca devam ettiği Bartın milletvekilliği göreviyle Meclis’in en kıdemlilerinden.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.