Milli Savunma Bakanlığı’ndan kritik açıklama! Kosova’da çıkan olaylar sonrasında bölgeye komando gönderilecek!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan kritik açıklama! Kosova’da çıkan olaylar sonrasında bölgeye komando gönderilecek!
Milli Savunma Bakanlığı resmen açıkladı! Türk komandosu için Kosova görevi çıktı! 4-5 Haziran’da görev alan birliğin Kosova’da bulunan Sultan Murat Kışlası’ndan olması bekleniyor!

Lüleburgaz’da yer alan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı olan Komando tabur ihtiyat birliği olarak Kosova’ya gönderilmek için görevlendirildi. Kosova’da Sırp Milliyetçileri polis ekiplerinin aracına milliyetçi semboller çizdi. Aynı zamanda polise taş ve şişe fırlatanlara karşı ekipler de göz yaşartıcı gaz kullandı. İşte detaylar!

SIRPLARLA POLİS ARASINDA ÇATIŞMA

Geçtiğimiz günlerde Kosova’nın kuzeyinde Arnavut Belediye Başkanlarının görevlerine başlamasına karşı çıkan Sırplarla polis arasında çatışma çıktı. Kosova polisine ait olan zırhlı araçlara Sırp milliyetçi sembolleri çizmiş olan göstericiler, polise taş ve şişe gibi çeşitli nesneler attılar. Polis ekipleri de Sırp göstericilere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. Çıkan olaylarda ise 25’i NATO’nun Kosova Barış Gücü (KFOR) böylece toplamda 75 kişinin yer aldığı açıklandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Meydana gelen olaylardan sonra Türkiye tarafından kritik bir açıklama gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Kosova’da bulunmakta olan sultan Murat Kışlası’na bir komando taburunun görevlendirildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; Türkiye, NATO, BM, AB ile AGİT görevleriyle ikili ilişkiler çerçevesinde bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu bağlamda Türkiye, ortak tarihi ve kültürel değerlerimizin bulunduğu balkanlardaki gelişmeleri de yakın bir şekilde takip etmekte; son günler içinde dost ve kardeş Kosova’nın kuzeyinde meydana gelen, bölgesel güvenlik ve istikrara zarar veren olayların diyalog yolu ile çözümü adına yapıcı bir tutum sergilemekte ve taraflara itidal çağrısı yapmaktadır. Kosova'da meydana gelen olaylar sonrasında NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/ Napoli (İtalya) tarafınca yapılan talebe istinaden, daha önceden NATO Kosova Gücüne (KFOR) tahsisli olan 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Kırklareli) pahalı olan bir komando taburu ihtiyaç birliği olarak görevlendirildi. Görevlendirilen birliğimizin 4 ve 5 Haziran 2023 tarihlerinde Kosova’da bulunmakta olan Sultan Murat Kışlası’na intikali planlandı.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.