Gaziantep Milletvekilleri Yemin Etti! En Hızlı Yemin Eden Milletvekili Mesut Bozatlı Oldu...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi başladı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin etti.Gaziantep Milletvekillerinde ilk sıra Av. Sermet Atay oldu. İyi Parti Milletvekili Mustafa Mehmet Gürban, 'yemin ederim' cümlesini kullandığı için ikinci kez kürsüye çıktı ve düzeltme yaparak "'and içerim" dedi. Vekillerin hepsinin kâğıda bağımlı kaldığı törende en hızlı okuyan vekil, 29.41 saniye ile Mesut Bozatlı oldu.

28. Dönem Milletvekili seçilerek giren AK Partili M.Eyüp Özkeçeci, Mesut Bozatlı, Şehzade Demir, İrfan Çelikaslan, Bünyamin Bozgeyik, CHP’den Hasan Öztürkmen, Melih Meriç ve Ertuğrul Kaya, İYİ Partili Mehmet Mustafa Gürban ve Yeşil Sol Partili Sevda Karaca, ilk kez yemin ederek göreve başlayan isimler oldu. Mecliste 14 vekil arasından AK Partili Abdulhamit Gül, Ali Şahin ve Derya Bakbak 3.dönem,  MHP’li Sermet Atay ise ikinci kez TBMM’ye giren Gaziantep Milletvekilleri oldu.

SERMET ATAY İLK SIRADA YEMİN ETTİ

Yemin töreninde ilk sırada MHP Milletvekili Sermet Atay yer aldı. AK Parti Milletvekili Derya Bakbak'ın ikinci sırada çıktığı yemin töreninde Mesut Bozatlı 3, Bünyamin Bozgeyik 4, İrfan Çelikaslan 5, Sevda Karaca 6, Şehzade Demir 7, Abdulhamit Gül 8, Mehmet Mustafa Gürban 9, Ertuğrul Kaya 10, Melih Meriç 11, Eyüp Özkeçeci 12, Hasan Öztürkmen 13 ve Ali Şahin ise 14 sıralamasında yemin etti.

REKOR BOZATLI'NIN OLDU

Yemin töreninde en hızlı okuyan vekil 29.41 saniye ile Mesut Bozatlı oldu. Bozatlı'yı İyi Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban 30.85 saniye ile izledi. 

İŞTE VEKİLLERİN OKUMA HIZLARI

Ali Şahin 33.05 saniye 

Abdulhamit Gül 37.73 saniye

Derya Bakbak 35.15 saniye 

Bünyamin Bozgeyik 34.98 saniye 

Mehmet Eyüp Özkeçeci 31.94 saniye 

Şehzade Demir 34.23 saniye 

İrfan Çelikaslan 33.20 saniye

Melih Meriç 36.11 saniye

Hasan Öztürkmen 30.78 saniye

Sermet Atay 33.60 saniye

Sevda Karaca 31.41 saniye

Ertuğrul Kaya 33.85 saniye

Mesut Bozatlı 29.41 saniye

Mehmet Mustafa Gürban 30.85 saniye

ABDULHAMİT GÜL’E ÖNEMLİ GÖREV

Önceki Dönem Adalet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’e önemli bir görev verildi. Gül, yeni dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olarak mecliste görev alacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.