AFAD Genel Müdürü Elâzığ ile İzmir’i örnek göstererek uyarı yaptı! Uzun seneler suskun fay hatları var!

AFAD Genel Müdürü Elâzığ ile İzmir’i örnek göstererek uyarı yaptı! Uzun seneler suskun fay hatları var!
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Genel Müdürü Ortan Tatar’dan açıklama! Uzun seneler suskun olan faylara dikkat çekildi! İşte merak edilenler!

AFAD Genel Müdürü Elâzığ ile İzmir’i örnek göstererek uyarı yaptı! Uzun seneler suskun fay hatları var!

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, ‘Sivas özelinde ya da orta Anadolu özelinde çok uzun seneler deprem üretmemiş ama aktif olduğunu bilmekte olduğumuz uzun seneler suskun bulunan fay hatları var. Bu fay hatlarının hasar yaratması için illa bir yerleşim yerinden geçmesi de gerekli değil bunu Elâzığ ve İzmir’de gördük’ açıklamasında bulundu. İşte açıklamaya dair merak edilenler!

BİNALARI SAĞLAMLAŞTIRMAK ŞART

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, bir sempozyuma katılmak üzere gittiyse Sivas’ta açıklama yaptı. Tatar, depremden sonra yaralarının sarılması noktasında başlatılan çalışmaların her an ara vermeden devam ettiğini ifade etti. Tatar, depreme karşı şehirleri mutlaka dirençli bir hale getirilmesi gerektiğine dikkatleri çekerek; ‘Bir deprem yaşandığı zaman, bir afet karşımıza çıktığı zaman binalarımızın yıkılmaması gerekiyor çünkü binalar yıkıldığında ne yazık ki vatandaşlarımızı da kaybetmekteyiz’ dedi.’

‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYASI

Ülkenin her yerinde riskli yapıların belirlenmesi gerektiğini açıklayan Tatar, ‘Riskli yapıları muhakkak belli bir plan dahilinde dönüştürmemiz son derece büyük önem taşımakta. Bu anlamda devletimiz ilk aşamada İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyasıyla bu projeyi başlatmış oldu. Bu ilerleyen dönemlerde yüksek deprem riski altındaki diğer şehirlerimize yaygınlaştırılarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın buna muhakkak bir heyecan ile katılmaları bu işin önemini kavramaları son derece önemlidir’ dedi.

Tatar şu şekilde devam etti; ‘Sivas özelinde ya da orta Anadolu özelinde çok uzun seneler deprem üretmemiş ama aktif olduğunu bildiğimiz uzun seneler suskun olan fay hatları bulunuyor. Bu fay hatlarının hasar yaratması için illa bir yerleşim yerinden geçmesi de gerekli değil bunu Elâzığ ve İzmir örneğinde gördük. Tamamen zeminden kaynaklanan sorunlar oldu. Ondan dolayı Sivas her ne kadar içinden aktif fay hattı geçen şehir olmasa da Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ilçelerimizin içinden Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun değişik yolu kolları geçmekte’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.