Merak edilen Millet İttifakı’nın akıbetine dair Karamollaoğlu’ndan yanıt! Karamollaoğlu ‘Bu sefer uzun sürdü’ dedi!

Merak edilen Millet İttifakı’nın akıbetine dair Karamollaoğlu’ndan yanıt! Karamollaoğlu ‘Bu sefer uzun sürdü’ dedi!
Seçim sonuçları sonrasında Millet İttifakı’nda son durum nedir? Merak edilmekte olan ittifak sorusu için Karamollaoğlu’ndan dikkatleri üzerine çeken yanıt geldi!

28 Mayıs seçim sonuçları Millet İttifakı’nı kökten etkiledi. Dün İYİ Parti ittifakın seçime dahil olduğunu bundan dolayı seçim günü bittiğini ilan etmişti. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da milletvekili seçimine yine CHP listesinden giren DEVA ve Gelecek partileri ile grup kurma sinyalinde bulunmuştu. Millet İttifakı için akıbetin ne olacağı merak edilirken, Karamollaoğlu’nun son açıklamaları dikkatleri üzerine çekti. İşte merak edilen o açıklama! 

MİLLET İTİTFAKI’NIN AKIBETİ GÜNDEMDE

Türkiye 2023 Seçimlerine Cumhurbaşkanı adaylarının yarışı kadar ittifaklar arası rekabet de damgasına vurmuştu. Seçimden yeni çıkan taraflardan biri olan Millet İttifakı, İYİ Parti’ye göre resmen sona ermiş durumda. Karamollaoğlu da uzun sürdüğünü savunarak bunun sebebini ‘Bizim esas derdimiz hükümet olmak değil sistemi değiştirmektir’ sözleriyle açıkladı. Seçim sonuçlarına dair ‘İnşallah Cenabı Hak bizi sorunlardan kurtarır Allah yar ve yardımcımız olsun’ değerlendirmesi yapan Saadet Partisi Genel başkanı Karamollaoğlu, bir gazeteye şu şekilde konuştu; ‘Ülkemizde huzur ortamı oluşmasını istiyoruz.

SAADET PARTİSİ LİDERİ KONUYA DAİR AÇIKLAMA YAPTI

Bu iktidarın da ülkenin de muhalefetin de yararına. Ama bir huzur ortamı olmaz ise birileri ‘ben oylarını arttırıyorum’ zannındayken vatandaş durduk yere sıkıntının içine giriyor. Kargaşa içinde huzur bulamıyor. Ama huzurlu bir ortam olacağına ilişkin bir hava da şimdilik maalesef yok. Onu da ifade edelim Allah yardımcımız olsun’ dedi. Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın sürekli olmasını mümkün olmadığını ifade ederek şunları açıkladı; ‘Millet İttifakı uzun sürdü. Şundan dolayı uzun sürdü; bizim esas derdimiz hükümet olmak değil bizim esas derdimiz sistemi değiştirmek. Tek kişinin yönetimiyle bu olmuyor sıkıntı meydana getiriyor.’

Karamollaoğlu; ‘Diktatörlüğe evriliyor onun için bizim derdimiz oydu. Ama o değişimi yapana kadar Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilenmeden olmaz. Onun adına da bir bakıma geçici bir hükümetin kurulması lazımdı. Orada da cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vs. gündeme gelmişti’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.