MEHMET ŞİMŞEK TAM YETKİLİ BAKAN! Gaziantep Ak Parti Eski Milletvekili ve Ekonomi Bakanı yeniden ekonominin başına geliyor!

MEHMET ŞİMŞEK TAM YETKİLİ BAKAN!  Gaziantep Ak Parti Eski Milletvekili ve Ekonomi Bakanı yeniden ekonominin başına geliyor!
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi. Şimdi gözler açıklanacak kabine isimlerinde. Erdoğan, iki kez gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kararını verdi. Ekonomi yönetiminde yer alacak isim konuşulmaya başlandı.

28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler kabine toplantısına çevrildi. Kabinede yer alacak isimler cumartesi akşam açıklanacak. Kabinede ne gibi değişikliklerin olacağı hangi bakanların görevine devam edeceği ve ekonominin başına hangi ismin getirileceği herkes tarafından merakla bekleniyor.

Ekonomi yönetimi için sık sık gündeme gelen Mehmet Şimşek ile ilgili önemli gelişmeler de bu kapsamda yaşanmaya devam ediyor. Mehmet Şimşek adı yerine farklı isimler de kulislerde konuşuluyor. Kabinede yer alacak isimler cumartesi akşamı yapılacak açıklamayla kesinlik kazanacak.

MEHMET ŞİMŞEK İLE İLGİLİ ŞOK GELİŞME

Seçimlerin tamamlanmasının ardından şimdi de kabinede yer alacak isimler merakla beklenmeye başlandı. Daha önce de gündeme gelen Mehmet Şimşek ismi konuşulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek ile iki kez görüştü. Mehmet Şimşek daha önce ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etmediğini belirtmişti. Ancak gerçekleştirilen son görüşmelerden sonra Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul ettiği öğrenildi.

‘İKİ AYRI GÖRÜŞ VAR’

Mehmet şimşeğin ekonomiyi yönetmeyi kabul ettiği haberlerinin ardından gazeteci İsmail Saymaz’da Mehmet Şimşek ile ilgili bazı kulis bilgilerini paylaştı. İsmail Saymaz tarafından paylaşılan bilgiler şu şekilde aktarıldı; ‘’ Mehmet Şimşek ile ilgili iki ayrı görüş var. Ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da gelebilir. Bakan olarak da gelebilir. Geldiği takdirde yanında iki tane ismi göreceğiz. Cevdet Yılmaz ve Lütfi Elvan. Kendisi Cumhurbaşkanı yardımcısı olursa ikisini ayrı ayrı bakanlıklarda da görebiliriz. Bakan olursa birini Merkez Bankası’na diğerinde başka bir görevde görebiliriz.’’ Mehmet Şimşek ile ilgili ortaya çıkan iddialar, cumartesi akşamı açıklanacak yeni kabine isimleri ile netlik kazanacak. Yeni kabinede hangi isimlerin olacağı herkes tarafından merak edilirken Mehmet Şimşek’in hangi pozisyonda göreve getirileceği de merak konusu olmaya devam ediyor. Gözler şimdi cumartesi akşamı yapılacak açıklamalarda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.