3 Haziran günü Erdoğan için tören düzenlenecek! Yemin törenine diğer ülke liderleri de katılacak!

3 Haziran günü Erdoğan için tören düzenlenecek! Yemin törenine diğer ülke liderleri de katılacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine dünya liderleri de katılım sağlayacak! Cumartesi günü yapılacak törende önce Anıtkabir ziyareti olacak! İşte detaylar!

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimde tekrardan Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için dünyanın dört bir yanından liderler de katılım sağlayacak. Cumartesi günü yapılması planlanan törende Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretinden sonra atlı birlikler eşliğinde 5 tepeye gitmesi planlar arasında yer alıyor. İşte konuya dair detaylar!

YSK BAŞKANI MAZBATAYI ERDOĞAN İÇİN ŞENTOP’A TESLİM ETTİ

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçimi 2. tur sonuçları Resmi Gazete ’de yer alarak yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu başkanı Ahmet Yener, kesin sonuçlarının yayınlanmasından sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasını kendine ulaştırmak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’a teslim etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3 Haziran 2023 günü Türkiye Büyük Millet meclisinde yapılacak yemin törenine uluslararası düzeyde katılım olacak. Türkiye cumhuriyetleri törende kalabalık bir kadroyla temsil edilecekler. Azerbaycan devlet başkanı ilham Aliyev in yanı sıra diğer ülkelerden de lider düzeyinde katılım bekleniyor.

NATO’DAN DA KONUK BEKLENTİSİ VAR

Kimi ülkeler ise dış işleri bakanları aracılığıyla temsil edilecekler. Cezayir, Somali ve Balkan ülkelerinden de katılım devlet başkanı düzeyinde gerçekleşecek. Katar Başbakanı El Sani’nin de TBMM’de liderler için ayrılan locada yerini alması beklentiler arasında oldu. 3 Haziran 2023 tarihinde yapılacak törende Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretinden sonra atlı birlikler eşliğinde Beştepe’ye gitmesi planlanmakta. Konuya dair yapılan bir habere göre NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg de Başkan Erdoğan’ın yemin törenine katılım sağlamak için 3 Haziran 2023 tarihinde Ankara’ya gelecek.

BAE EMİRİ İLK KONUK OLACAK

Ankara'da seçim döneminde yavaşlayan diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninden sonra hızlanmış olacak. Yemin töreninden sonra Cumhurbaşkanı ilk konuğu ise Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Mohammed bin Zayed olmuş olacak. BAE Emiri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşmesinden sonra İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi Finalini seyredecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.