Kabine listesi için meraklı bekleyiş sürüyor! Yeni bakanlar ne zaman belli olacak?

Kabine listesi için meraklı bekleyiş sürüyor! Yeni bakanlar ne zaman belli olacak?
Yeni kabine listesinin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor! 28 Mayıs Pazar günü sona eren Cumhurbaşkanı 2. tur seçimleri sonrasında tüm gözler kabineye çevrildi!

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden sonra bütün gözler kurulacak olan yeni kabine listesi ve Bakanlar Kurulu’na çevrilmiş durumda. 28 dönem milletvekilliği seçim sonuçları netlik kazanırken Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. 2. tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra gözler kabine listesi ile Yeni Bakanlar Kurulu’ndan gelecek haberlere çevrilmiş durumda. İşte konuya dair merak edilenler!

İBRAHİM KALIN’DAN CUMA GÜNÜ İŞARETİ

Yeni kabine listesi için çalışmalar başlamış durumda. 28 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde, Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Böylece kabinin listesini ne zaman açıklanacağı ve bakanların kimler olacağı soruları gündemde yer almaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki soruların cevabına dair cuma gününe işaret etti. Yeni kabine listesi bugün açıklanacak mı?

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ GEÇİCİ BAŞKAN OLARAK TOPLANTIYI YÖNETECEK

Yeni kabinenin ne zaman kurulacağı henüz netleşmedi. 28. Dönem Milletvekili kesin sonuçları Resmi gazetede yayınlanırken TBMM İç Tüzüğü’ne göre milletvekili seçimi kesin sonuçlarının ilanı yapıldı. Yeni kabine listesi üyelerinin 3 Haziran 2023 Cumartesi akşamı açıklanması beklentiler arasında. En yaşlı üye sıfatına sahip olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Geçici Başkan olarak yöneteceği toplantıda içtüzük uyarınca ilk olarak milletvekili yeminleri yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kadrolarımızda yeniliğe gideceğiz’ açıklaması yaparken gözler, ‘Kabine ne zaman değişecek ve hangi isimler yer alacak?’ sorularına çevrilmiş durumda.

YENİ KADRO İLE YOLA DEVAM EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Meclis’in 28. Dönem açılışını Devlet Bey’in Başkanlığında yapacağız. Devlet Bey daha önce böyle bir şeyi kabul etmemişti fakat ricada bulunduk ve kabul etti. Parlamentoyu açıp süreci başlatacağız. Kabine konusunda ise Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına yakışan bir kabinemiz olacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye idealimize gönül vermiş kadrolar ile yola devam edeceğiz. Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık ve geri durmayacağız' cümlelerine yer verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.