Yeni İçişleri Bakanı Gaziantep’e çok tanıdık bir isim...

Yeni İçişleri Bakanı Gaziantep’e çok tanıdık bir isim...
Yeni kabinede Gaziantep’ten bir ismin Bakan olup olmayacağı konuşulurken, İçişleri Bakanlığı’na getirilecek isim de belli oldu gibi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabineyi oluşturmak için kurmaylarıyla birlikte çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu doğrultuda, Bakanlık vermeyi düşündüğü isimlerle de görüşmeler yapıyor.

Kabinede her dönem, Gaziantep’ten bir isim mutlaka oluyor. Yeni dönemde bu geleneğin devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak, İçişleri Bakanlığı’na getirilecek isim, Gazianteplilerin çok yakından tanıdığı bir isim.
Gaziantep Valiliği görevini uzun yıllar yaptıktan sonra, buradaki başarılı performansıyla İstanbul Valiliği görevine getirilen, İstanbul’da da başarılı çalışmalarına devam eden Ali Yerlikaya’nın yeni kabinede İçişleri Bakanı olacağı konuşuluyor. Yerlikaya’ya teklifin iletildiği ve bu konudaki kararın büyük ölçüde kesinleştiği belirtiliyor.

NEJAT KOÇER BELLİ DEĞİL

Ticaret ya da Sanayi Bakanlığı için de Nejat Koçer’in adı geçiyor. Ancak bunun henüz kesinleşmediği de siyasi kulislerde konuşuluyor.
Yeni kabine bugün ya da en geç yarın açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.