YSK kesin sonuçları açıkladı! Kesin seçim sonuçları bugün Resmi Gazete ‘de yer alacak!

YSK kesin sonuçları açıkladı! Kesin seçim sonuçları bugün Resmi Gazete ‘de yer alacak!
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin kesin sonuçlarını paylaştı!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener tarafından, 28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçları açıklandı. 2. tur gerçekleşen seçim sonrasında Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52.18 oranında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 47.82 oranında oy aldığı açıklandı. Seçime dair kesin sonuçlar bugün Resmi Gazete ’de yer alacak.  İşte seçim sonuçlarına dair merak edilen detaylar!

BAŞKAN AHMET YENER AÇIKLAMA YAPTI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 28 Mayıs günü yapılan cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçlarına dair açıklamada bulundu. Başkan Yener şu ifadelere yer verdi; ’14 Mayıs günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunun sonrasında, 28 Mayıs günü ilk defa gerçekleştirilen 2. tur seçimi düzenlenmiştir. Kısa bir süre içerisinde bu işlemi gerçekleştiren Yüksek Seçim Kurulu ve paydaşlarını teşekkürlerimizi sunuyor.

SEÇİM SONUÇLARINA DAİR İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİP SONUÇLANDIRILDI

Kurulumuz seçim takvimi içerisinde bulunan süreçleri izlemiş ve 29-31 Mayıs tarihinde sona eren 2. oylanmasına dair itirazları dün kurulumuz değerlendirmeye almıştır. Bahsi geçen itirazlar sonuçlandırılmış ve 28 Mayıs seçimlerinin 2. tur sonuçları ilan edilmek için Resmi Gazete’nin mükerrer sayısına gönderilmiştir.  2. oylama katılım oranı toplam olarak yüzde 84.15 oranındadır. Bu sonuçlara göre Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52.18 oranında oy aldığı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 47.82 oranında oy aldığı açığa çıkmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği anlaşılmış olup Resmi Gazete’ ye gönderilmiştir’ dedi. 

YÜZDE 52 OY ORANIYLA ERDOĞAN YENİDEN CUMHURBAŞKANI OLARAK SEÇİLDİ

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri sonrasında kesin sonuçlar açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu başkanı tarafından gelen açıklamaya göre, seçime dair kesin sonuçlar Resmi Gazete’ ye gönderildi ve bugün yayınlanacak. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.18 oranında oyun sahibi olarak yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.