Aktif siyaseti bırakan Demirtaş’tan yeni açıklama! HDP yönetiminin Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını reddettiği açığa çıktı!

Aktif siyaseti bırakan Demirtaş’tan yeni açıklama! HDP yönetiminin Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını reddettiği açığa çıktı!
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP yönetimini 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazır olduğunu söyledi fakat parti yönetiminin bunu reddettiği açığa çıktı!

Aktif olarak politikayı bıraktığını paylaşan Edirne Cezaevinde tutuklu olarak bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP yönetimine 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazır olduğunu paylaştığını, fakat bunun parti yönetimi tarafınca gerekçesiz bir şekilde onaylanmadığını ifade etti. İşte konuya dair merak edilen detaylar!

PARTİ YÖNETEMİMİN KARARINI AÇIKLADI

 Edirne cezaevinde tutuklu olarak bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün yayınlanmış olan röportajında, HDP yönetimine 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı adına hazır olduğunu ifade ettiğini, fakat bunun parti yönetimi tarafınca gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini aktardı. Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından dün yapmış olduğu paylaşımda aktif politikayı bırakacağını bildirdi.

DÜN SOSYAL MEDYADAN AKTİF SİYATİ BIRAKTIĞINI PAYLAŞTI

Selahattin Demirtaş paylaşımında şu ifadelere yer vermişti; ‘Ben kendi adıma halkımıza layık bir politika ortaya koymadığımızdan dolayı içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarım ile bu eksiklikleri gidermeye dair söz veriyorum. Ayrıca, bana dair yapıcı eleştiriler için teşekkür ediyorum. Yapılan eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi direnç ile sürdürürken, aktif politikayı bu noktada bırakıyorum’ demişti. Selahattin Demirtaş bugün yayınlanmış olan röportajında, HDP yönetimine 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylığı adına hazır olduğunu aktardığını, fakat bunun parti yönetimi tarafınca gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini paylaştı.

ŞU AN İÇİN TUTUKLULUK SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Dün sosyal medya paylaşımı üzerinden aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş, bugün yayında röportajında konuya dair açıklama yaptı. Şu an için Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için hazır olduğunu ifade ettiğini fakat bu isteğin parti yönetimi tarafından gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini açıkladı. Yaptığı sosyal medya paylaşımında da aktif politikayı bu aşamada bıraktığını ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.