Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi ne zaman açıklayacak? 2 ismin netleştiği iddiaları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi ne zaman açıklayacak? 2 ismin netleştiği iddiaları!
28 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimler sonrasında, şimdi tüm gözler yeni kabine için seçilecek bakanlarda! Yeni kabine için isimler netleşti mi?

2. tur seçimlerinin tamamlanmasından sonra gözler yeni kabineye çevrilmiş durumda. Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoluna yeni isimler ile devam etmesine kesin bir göz ile bakılırken, yeni kabinenin en geç cumartesi günü açıklanması beklentiler arasında yer aldı. Hangi isimlerin kabinede bulunacağı kulislerde konuşulmaya başlanırken, diğer isimlerde merak ediliyor. İşte konuya dair detaylar!

CUMA GÜNÜ YEMİN TÖRENİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasından sonra gözler yeni kabineye çevrilmiş durumda. 28 Mayıs günü yapılan 2. tur seçimlerinde oyların yüzde 52’den çoğunu alarak yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde yoluna yeni isimler ile devam edecek. 2 isim dışında mevcut kabinedeki bakanların milletvekili olarak meclise girmesinin sonrasında gözler, yeni bakanların kim olacağına çevrilmiş durumda. Cuma günü yapılacak yemin töreninden sonra yeni kabinenin açıklanması bekleniyorken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bakanları akşam saatlerinde veya en geç cumartesi günü açıklayacağı ise öğrenildi.

2 İSİMİN NETLİK KAZANDIĞI HABERLERİ BULUNUYOR

İngiliz haber ajansı Reuters’e konuşan üst düzey yetkililer ile partililer, kabinenin daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı görevlerinde yer alan Mehmet Şimşek’in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın da kabinede yer almasının neredeyse kesin bir durum olduğunu ifade ettiler. Yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mehmet Şimşek için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevinin düşündüğünü fakat Mehmet Şimşek’in ‘İcranın doğrudan başında olmayı’ tercih ettiğinden dolayı hazine ve Maliye Bakanı olabileceği ise iddia ediliyor.

PAZARTESİ GÜNÜ 2 BUÇUK SAAT TOPLANTI YAPTILAR

Konuya dair bilgi sahibi olan üst düzey bir yetkili, ‘Cumhurbaşkanı zaten pazar günü yaptığı balkon konuşmasında Mehmet Şimşek’i tarif eden ifadeler kullandı. Pazartesi günü 2 buçuk saat görüştüler ve son derece iyi bir görüşme gerçekleşti. Yalnızca birkaç nokta üstünde çalışılıyor. Bu noktalarda kısa süre içerisinde tamamlanır’ cümlelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.