Seçimin kesin sonuçları Resmi Gazete’de yer aldı! Partilerin milletvekili sayısı!

Seçimin kesin sonuçları Resmi Gazete’de yer aldı! Partilerin milletvekili sayısı!
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener tarafından açıklama geldi! Seçim için kesin sonuçlar açıklandı! Açıklanan sonuçlara göre partilerin milletvekili sayısı!

28 Mayıs günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin sonlanması ertesinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener tarafından yeni bir açıklama geldi. Ahmet Yener yaptığı açıklamada milletvekili seçimlerinin kesin seçim sonuç türünü Resmi Gazete’ ye gönderileceğini belirtti. Seçim sonuçları Resmi Gazete ’de yer alarak yayımlandı. Konuya dair detaylar!

HANGİ PARTİ NE KADAR MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Türkiye, seçim maratonunun sonuna geldi. 14 Mayıs ve 28 Mayıs günleri yapılan seçimler sonrasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener’den yeni bir açıklama yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs günü yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin kesin sonuçlarına dair kararın ilan edilmek için Resmi Gazete’ye gönderildiğini ifade etmişti. Kesin sonuçlarda Resmi Gazete ‘de yer alarak yayımlandı. Başkan Yener yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 268, MHP’nin 50, Yeniden Refah Partisi’nin 5, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin 61, CHP’nin, 169, Türkiye İşçi Partisi’nin 4, İYİ Parti’nin 43 Milletvekili kazanmış olduğu anlaşılmış olup seçim sonuçlarının siyasi partilere ve Türk demokrasisi için hayırlı olmasını diler kamuoyuna saygı ile sunarız’ dedi.

OY KULLANMA SAYISI AÇIKLANDI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin bütün yurt içi seçim çevreleri, yurt dışı ve gümrük sandıkları kesin sonuçlarına dair kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yer alarak yayımlandı. Yayınlanan kararda, Türkiye geneli itibariyle kayıtlı seçmen sayısı, oy kullanmış olan seçmen sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayısı, seçime katılma oranı, geçerli oyların siyasi partilere ve bağımsız adaylara olan dağılımı, milletvekili seçilenlerin isim ve soyadlarına yer verildi. Milletvekili genel seçiminde yurt içi, yurt dışı ve gümrük kapılarında kayıtlı olarak 64 milyon 145 bin 504 seçmenden 55 milyon 835 bin 895’i sandık başına giderek oy kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.