Mehmet Şimşek ekonominin patronu

Mehmet Şimşek ekonominin patronu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin başına büyük ihtimalle aslen Batmanlı ve geçmiş dönemin Gaziantep Milletvekili, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’i ekonominin başına getirmeyi düşündüğü ve bunun olmaması halinde ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı öne sürüldü.

Başkan Erdoğan ve Mehmet Şimşek dün yeni hükümetin ekonomideki yol haritası üzerinde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Yeni dönemde merak edilen konuların başında yeni ekonomi kadroları geliyor. Erdoğan'ın çalışmalara destek verdiğini duyurduğu ve Batman mitingine katılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminde etkin bir isim olması bekleniyor.

MEHMET ŞİMŞEK YENİ KABİNE'DE OLACAK MI?
Milletten 'Güven oyu' alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası süratla aksiyon almak için harekete geçti. Uluslararası piyasalarda kredisi yüksek bir isim olan Mehmet Şimşek ile ekonomide yol haritasını ve yeni ekibi görüştü.
Yeni dönemde merak edilen konuların başında yeni ekonomi kadroları geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalara destek verdiğini duyurduğu ve Batman mitingine katılan eski Maliye BakanıMehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminde etkin bir isim olması bekleniyor. Ak Parti'nin ekonomi kurmayları arasında üç dönem kuralı nedeniyle Meclis dışında kalan Cevdet Yılmaz, Mustafa Elitaş, Vedat Demiröz'ün de yeni dönemde etkin olması bekleniyor. Bakanlık için seçim beyannamesinin hazırlanmasında rol alan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın da adı geçiyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI AYRILIYOR MU?
Yeni dönemde Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceği konuşulurken, eski Bakan Lütfü Elvan ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın da içinde yer alacağı güçlü bir ekbinin kurulacağı ifade ediliyor. Bu durumda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da ayrılması gündeme geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.