Meteoroloji tarafından yapılan son tahmin raporu! 20 şehir için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji tarafından yapılan son tahmin raporu! 20 şehir için sarı kodlu uyarı!
Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahmini! Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre 20 şehir için sırrı kodlu uyarı! İşte detaylar!

Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğusu ile Güneydoğu Anadolu bölgesi haricinde Türkiye’nin tamamı gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında olacak. 20 şehir için sarı kodlu uyarı verilirken yağışların, Batı Akdeniz, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kısımları, Güneydoğu Anadolu bölgesinin kuzeyi ile Bilecik, Sinop ve Kastamonu dolaylarında kuvvetli olması da beklentiler arasında yer aldı.

ÜLKE GENELİNİN BULUTLU OLMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son açıklamalara göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu (Şanlıurfa ile Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği yönünde tahminler bulunuyor. Yağışların, Batı Akdeniz, Güney ve İç Ege, İç Anadolu Bölgesi’nin batısı, Batı Karadeniz’in iç kısımları ile Sinop ve Bilecik dolayları ile Kastamonu’nun kıyı kısımlarının yerel olmak üzere kuvvetli olması beklentiler arasında.

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ BİR DÜŞÜŞ YOK

Rüzgarın, İç Anadolu bölgesinin doğusu, Doğu Karadeniz bölgesinin iç kısımları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden kuvvetli (40-km/saat) eseceği yönünde tahminler var. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğusunda toz taşınımı beklentiler arasında yer aldı. Öte yandan hava sıcaklıklarına bakacak olursak da yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin 2 ve 4 derece üstünde, diğer yerlerde mevsim normalleri dolaylarında seyretmesi beklentiler arasında. Rüzgarın batı kısımlarda kuzey, iç ve doğu kısımlarda güney yönlerden hafif, ara sıra ise orta kuvvette, İç Anadolu bölgesinin doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kısımları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahminler arasında bulunuyor.

KUVVETLİ RÜZGARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Rüzgarın; İç Anadolu’nun güney ile doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kısımları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği yönünde tahminler yapıldığından dolayı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.