Biden ve Putin’den Erdoğan’a tebrik telefonu! Liderlerin görüşmesinin detayları!

Biden ve Putin’den Erdoğan’a tebrik telefonu! Liderlerin görüşmesinin detayları!
Joe Biden ve Vladimir Putin yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak tebrik ettiler! Liderlerin tebrik mesajının merak edilen detayları!

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 2. tur cumhurbaşkanlığı seçiminde tekrardan galip gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, dünya liderleri tarafından tebrikler sürüyor. Amerika Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayan dünya liderleri arasında. Ülke liderlerinin tebrik mesajının merak edilen ayrıntıları!

TÜRKİYE’YE F-16 UÇAKLAR VE İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ KONUŞULDU

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere düğünde çok sayıda liderlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu geldi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı kutlayarak sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. 2 dünya lideri, bölgesel ve küresel meydan okumalar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da ehemmiyet taşıdığını ifade ederek, yeni dönemde 2 ülke arasındaki bütün konularda iş birliğini ilerletme konusunda mutabık kaldı. Görüşmeye dair açıklamada bulunan Joe Biden, ‘Erdoğan’ı tebrik ettim’ ifadelerinin kullandı ve görüşmede Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışının ve İsveç’in NATO üyeliğinin gündeme geldiğini ifade etti.

2 LİDER İŞ BİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞİRTME KONUSUNDA MUTABIK KALDI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tebrik eden liderler arasında. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılmış olan açıklamaya göre Putin, Erdoğan’ın tekrardan seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı adına hayırlı olması yönünde tebrik etti. 2 lider yeni dönemde de Türkiye Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda iş birliğini daha da geliştirme konusunda ise mutabık olarak kaldılar.

MISIR CUMHURBAŞKANI DA YENİDEN SEÇİLEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞANI TEBRİK ETTİ

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah el sisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tebrik eden isimlerden biriydi. Ekonomi başta olmak üzere Türkiye ve mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel meselelerin de ele alınmış olduğu görüşmede, karşılıklı olarak büyükelçi atanması hususunda ise mutabık olarak kalındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.