14 Mayıs seçimlerinde birçok anket çalışması, seçim sonucundan uzaktı! 2. tur için en doğru anket çalışması belli oldu!

14 Mayıs seçimlerinde birçok anket çalışması, seçim sonucundan uzaktı! 2. tur için en doğru anket çalışması belli oldu!
En doğru seçim anketinin hangisi olduğu merak ediliyor! 28 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için en doğru tahmini kim yaptı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tur oylamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.16 oyun sahibi olurken, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.84 oy oranının sahibi oldur. Sonuçlar açıklandıktan sonra hangi anket şirketinin tahmininde en doğru sonuca ulaştığı da merak edilen konulardan biri oldu. 2023 seçim tahmininde ilk turda olduğu gibi 2. turda da BETİMAR şirkete en doğru seçim sonucunu öngören anket şirketiydi.

BETİMAR’DAN 2 TURDA DA BAŞARI

28 Mayıs seçim sonuçları dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. tur oylaması ile sonlandı. Kıyasıya devam eden rekabette yüzde 52.16 oy oranıyla zafere ulaşan isim yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken bütün Türkiye ve dünya da seçim sonuçlarını yakın bir şekilde takip etti. Cumhurbaşkanı seçimi ilk turunda büyük anlamda başarısız sonuçları tahmin eden anket şirketleri 2. turda en doğru tahminleri yapabilmek adına kıyasıya bir yarış içerisine girdiler. Araştırma şirketleri bu kez daha başarılı bir sınav verseler de sonuçları yine en yakın tahmin eden şirket BETİMAR’dı.

ANKET ÇALIŞMASINDA ERDOĞAN ÖNDEYDİ

BETİMAR Şirketi tarafından yapılan araştırmada sorulan soru şuydu; ‘28 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan 2. Tur cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunuzu Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a mı ya da Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na mı vereceksiniz?  ‘Seçim şirketi tarafından yapılan bu sorunun cevabı için vatandaşlar tarafından gelen cevap şu şekilde oldu; Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.19, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.81 oy oranının sahibi oldu. Bu anket çalışmasının, seçim sonucuna yakın en doğru anket sonucu olduğu ortaya çıktı.

EN YAKIN SONUÇ

14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde birçok anket şirketinin seçim sonuçları, ortaya çıkan sonuçtan uzaktı. Ancak BETİMAR anket çalışması hem ilk turda hem de 2. turda sonucu en yakın çalışmalardan biri oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.