Adıyaman seçim sonuçları, 28 Mayıs 2023 2.Tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Adıyaman seçim sonuçları, 28 Mayıs 2023 2.Tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri
Türkiye'de ikinci tur seçim sonuçları ve 28 Mayıs 2023 oy kullanma verileri açıklanmaya başlarken, Adıyaman'ın dokuz ilçesinde sandıklar açılmaya başladı.

Adıyaman seçim sonuçları ve 28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bilgiler YSK'nın izniyle yayınlandı.

Seçim sonuçları 28 Mayıs'ta açıklanacak. Oy verme işleminin sona ermesi ve yayın yasağının sona ermesinin ardından cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları olay medyadan canlı olarak takip edilebilecek. Oy yüzdelerini ve açık sandık sayısını an an haberimizde görebilirsiniz. Besni, Çelikhan seçim sonuçları, Gerger seçim sonuçları, Gölbaşı seçim sonuçları, Kahta seçim sonuçları, Samsat seçim sonuçları, Sincik seçim sonuçları, Adıyaman ilçelerine ait tüm seçim sonuçlarını bu sayfada görebilirsiniz.

Oylar hangi durumda geçersiz olur?

"Evet" veya "Tercih" olarak işaretlenmeyen ve birden fazla adaya verilen oylar geçersizdir. Mühür veya mühür yerine geçenler dışında oy pusulası üzerine özel işaret, isim, imza işareti veya parmak izi konulmak suretiyle bütünlüğünü bozacak şekilde oy pusulasının yırtılması veya yırtılması da oy pusulasını geçersiz kılar. Ayrıca, oy pusulası açıkça yazılmış, çizilmiş veya işaretlenmişse veya zarfta herhangi bir işaret varsa, oylar geçersiz sayılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.