Su kuyusunda petrol bulundu! Günde 15 bin varil petrol!

Su kuyusunda petrol bulundu! Günde 15 bin varil petrol!
Su kuyusunda petrol çıktığı açıklandı! Günde 15 bin varil petrol çıkarılacak! Türkiye’nin petrol arama çalışmalarına bulunan yeni rezerve dair merak edilenler!

Şırnak’ın Gabar ve Cudi dağlarının kesişmiş olduğu Akçay köyü bölgesinde devam etmekte olan Şehit Astsubay Esma Çevik Sahası’nda gerçekleştirilen petrol arama çalışmalarında bulunan yeni rezervde günde 15 bin varil petrol çıkması söz konusu. İşte konuya dair merak edilenler!

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şehit Esma Çevik petrol sahasında çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, ‘Dün de çok şükür artezyen dediğimiz bir su kuyusundan çıkmış olan su derecesinde, çok yoğun miktarda petrol çıktı. Bu bizim adımıza çok sevindirici. Kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamada. Rakam verme şansımız bulunmuyor ama mevcut kuyuların 4-5 hatta 10 katı büyüklüğünde bir kuyudur’ açıklamasında bulundu.

VALİ AÇIKLAMA KONUYA DAİR AÇIKLAMA YAPTI

Terörden temizlenen Gabar Dağı’nda, 2020 yılında başlatılan sismik araştırmaların sonrasında petrol rezervi bulunması üzerine, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışmaları başladı. Çalışmalara 13 Eylül 2021 tarihinde ilk kuyu, ‘Şehit Esma Çevik-1’ ismiyle faaliyete alındı. Kuyulardan günlük olarak 10 bin varil üretimin elde edildiği Şehit Esma Çevik Petrol Sahası’nda açılmış olan 1 artezyen kuyusundan petrol çıktığı açıklandı. Vali Osman Bilgin, ‘Şehit Aybüke Yalçın Sahası, Gabar bölgesi ülkemizin gelişimi açısından her anlamıyla umut verici. Hem ekonomi açısından hem de ülkemizin enerji bağımsızlığı açısından son derece önemli. Burada son derece ciddi çalışmalar var.

KUYUNUN ÇOK YENİ OLDUĞU AKTARILDI

Sadece Aybüke Yalçın sahasında önümüzdeki günlerde 4 kuyuda çalışma gerçekleşecek ama Şehit Esma Çevik sahası, Akçay bölgesinde çalışmalar devam ediyor. Orada 21. Kuyu açıldı. Dün de çok şükür artezyen dediğimiz bir su kuyusundan çıkmış olan, su derecesinde çok yoğun miktarda bir petrol bulundu. Bu bizim adımıza son derece sevindirici. Kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamada. Bu çok yeni bir kuyudur, rakam verme şansımız bulunmuyor fakat mevcut kuyuların 4-5 hatta 10 katı büyüklüğünde bir kuyudur’ açıklaması yaptı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.