Seçim gününde neler yasak? Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim gününe dair açıklaması!

Seçim gününde neler yasak? Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim gününe dair açıklaması!
28 Mayıs 2023 tarihine gerçekleştirilecek 2. tur seçim yasakları nelerdir? Seçim yasaklarının neler olduğu ve saat kaçta başlayacağını merak ediliyor!

Yarın Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu gerçekleşecek. Bu çerçevede merak edilen konulardan biri de seçime dair yasaklar oldu. Birçok vatandaş, seçim yasaklarının neler olduğunu, seçim yasaklarının saat kaçta başlayıp kaçta sona ereceğini merak ediyor. Milyonlarca seçmen yarın yeniden sandık başına gidecek ve 13. Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu seçim yasakları!

SEÇMENLER YENİDEN SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasakları maddeleri seçimlerin 2. turu öncesinde merak edilen konulardan biri. Seçim yasaklarının neler olduğu, saat kaçta başlayıp saat kaçta biteceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu yasaklar içinde, kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi tüm umumi eğlence yerlerinin kapalı olması gibi ayrıntılarda bulunuyor. Türkiye 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmışken, bilindiği gibi seçim yasakları da Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği gün ve saatten itibaren başlamış olacak. İşte seçim yasaklarına dair bilinmesi gereken ayrıntılar!

EĞLENCE YERLERİ AÇIK OLMAYACAK

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için 28 Mayıs günü yeniden sandık başına gidecek. Ülke genelinde sabah saat 08.00’de başlayacak oy verme işlemi saat 17.00’de sona ermiş olacak. Sabah saatlerinden itibaren seçim günü yasakları uygulanmaya alınacak. Bu kapsamda seçim yasakları 28 Mayıs 2023 tarihinde pazar günü sabah saat 06.00 itibariyle uygulamadaki yerini alacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafınca, bir önceki seçim döneminde yapılan açıklamaya göre, seçim gününde alkollü içki satışı geçici olarak yasaklanacak. Bu kapsamda, seçim günü sabah saat 06.00’dan gece 24.00’e kadar alkollü içki satışı yasaklanmış olacak.

DÜĞÜNLER BELLİ BİR SAATTEN SONRA YAPILACAK

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi tüm umumi eğlence yerleri de açık olmayacak. Sadece lokantalarda yemek verilebilecek. Düğünler ise akşam saat 18.00’den sonra yapılabilecek. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumak ile görevli olanlar haricinde kimse silah taşıyamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.