Yarın yapılacak seçimlerde oy pusulası nasıl olacak? Seçime dair detaylar!

Yarın yapılacak seçimlerde oy pusulası nasıl olacak? Seçime dair detaylar!
28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sadece 1 gün kaldı. Seçimin 2. turunda oy pusulasının nasıl olacağı merak ediliyor!

Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs günü yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması sebebiyle Türkiye, 28 Mayıs günü cumhurbaşkanını belirlemek için yeniden sandık başına gidiyor. 28 Mayıs günü öncesi en çok araştırılan konulardan biri de oy pusulasının nasıl olacağı konusu. Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda oy pusulasının nasıl olacak? İşte merak edilen detaylar!

OY PUSULASINDA DEĞİŞİM OLMADI

Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak ikinci turuna, ilk oylamada en çok oy alan 2 aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak. 2 aday için yeniden basına oy pusulalarında sıralamada herhangi bir değişim söz konusu olmadı. Bu turda geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı olarak seçilecek.

YSK BAŞKANI AÇIKLAMASINDAN NELER SÖYLEDİ?

Yüksek Seçim Kurulu başkanı Ahmet Yener, oy pusulalarında sıralamanın değişmeyeceğini ifade ederek şunları aktardı; ‘Sıralamalarındaki adayın bir önceki adayın yarışı devam etmemesi halinde yerini alması şeklinde daha önce aldığımız bir kararımız bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ikinci sırada yer alacaktır’ açıklaması yaptı.

14 Mayıs 2023 tarihinde sandık başına giden seçmenlerin gördüğü oy pusulasında, herhangi bir değişim söz konusu olmadı. Oy pusulasının ilk sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırasında ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yer alacak. İlk tur için salt çoğunluğu alamayan Cumhurbaşkanı adaylardan, en çok o alan adaylar arasında yeniden ikinci tur gerçekleşecek. 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu sonrasında, seçmenler tarif eden en çok oyun sahibi olan aday Cumhurbaşkanı olacak.

Yarın gerçekleşecek olan seçimin ikinci turu için, ilk turda en çok oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oy pusulası da yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.