Gaziantep pilot il seçildi! Her Gün 2 Bin Kişiye Yemek Dağıtılıyor

Gaziantep pilot il seçildi! Her Gün 2 Bin Kişiye Yemek Dağıtılıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından pilot il olarak seçilen Gaziantep'te Aşevi-İmaret Kültürünün yaşatılması amacıyla proje kapsamında 2 bin kişiye sıcak yemek hazırlandı.

Gaziantep'te, Steril mutfaklarda kazanlarda pişirilen 2 bin kişilik yemekler her gün sefer taslarında dağıtımı yapılıyor. Personel, kentin farklı noktalarında ihtiyaç sahibi ailelere belirli standartlarda hazırlanan protein ve vitaminli öğünleri ulaştırıyor.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, “Vakıflar Genel Müdürlüğünün bin yıllık bir vakıf medeniyetini sürdürdüğünü vurgulayarak,tarihi eserlerin imar edilmesi, vakfiyelerden kaynaklı olan hayır hizmetlerinin yapılması, kuru gıda dağıtımı, yetim aylığı ve burs verilmesi gibi hizmetlerin sürdürüldüğünü söyledi.

Aşevi-İmaret Kültürü'nün yaşatılması amacıyla başlatılan projeyle Gaziantep'in pilot il seçildiğini aktaran Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, "İhtiyaç sahibi ailelerimize sıcak yemek ulaştırılabilmesi için pilot uygulamayla Gaziantep'te Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu'nu dolduran ve Hayır Hizmetleri Şube Müdürlüğü mevzuatına uygun olduğu tespit edilen 2 bin kişiye 1 Mayıs itibarıyla tek öğün sıcak yemek dağıtım uygulaması yapılmaktadır” dedi.

“Tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmekte”

Ailedeki kişi sayısına göre 3 çeşit yemek ve ihtiyacı kadar ekmek dağıtıldığını ifade eden Bozkurt, “Bu kapsamda vatandaşlarımızın günlük ihtiyacı olan vitamin, protein ve benzeri diğer gıda hesaplamaları yapılarak daha sağlıklı bir yemek ürünü sağlanmaktadır. Özellikle yaşlı ve engelli olan ailelerimize bir nebze olsun dokunabilmeyi istiyoruz. Gelecek nesillerin hem vakıf medeniyetini hem de İslam dinimizde yer alan hayır etmek, hayrı yaşatmak felsefesini kazanmaları amacıyla medeniyetin bin yıldır olduğu gibi sürmesini sağlamak istiyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından pilot ilde uygulanan bu sıcak yemek dağıtımının tüm illerde yaygınlaştırılması hedeflenmekte ve planlanmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.