Cumhurbaşkanlığı için geri sayım başladı? Gaziantep'te 18 yaşına giren kaç kişi oy kullanacak?

Cumhurbaşkanlığı için geri sayım başladı? Gaziantep'te 18 yaşına giren kaç kişi oy kullanacak?
Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'deki ikinci tur oylaması 28 Mayıs'ta yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı’nın, Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı oyarak seçime girecek. Gaziantep’te ise siyasi partilerin teşkilatları ve milletvekilleri seçime iki gün kala yoğun tempoda çalışmalarına devam ediyorlar.

28 Mayıs'a kadar 18 yaşına girecek yaklaşık 50 bin genç seçmen ilk defa sandık başına gidecek. 14 Mayıs’taki seçimde ilk kez oy kullanan seçmen sayısı 4.904.672 olmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, 18 yaşına girecek 47 bin 523 seçmen ilk kez oy kullanacak. İşte 2. tur seçim takviminin detayları.

KATILIM % 88.92 OLMUŞTU
14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde yurt içinde toplam 190 bin 736 sandıkta, 60 milyona yakın seçmen oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 milyon 416 bin seçmenden yurtdışı temsilciliklerde 1 milyon 691 bin 531, gümrük kapılarında ise 125 bin 479 seçmen olmak üzere toplam 1 milyon 817 bin 10 seçmenin oy kullandığını açıkladı.
Yurt içi katılım oranı yüzde 88,92, yurt dışında ise 52,69 oranında gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Seçimi'nde 28 Mayıs Pazar günü ikinci tura gidilecek. Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu 2'inci turda tekrar karşı karşıya gelecek.

2. TURDA NE KADAR SEÇMEN OY KULLANACAK?
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, 18 yaşına girecek seçmen sayısının ne kadar olduğuna ilişkin açıklamayı YSK Başkanı Ahmet Yener yaptı. Ahmet Yener, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda 47 bin 523 seçmen 28 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacak." ifadesini kullandı.

GAZİANTEP’TE VEKİLLER KAPI KAPI DOLAŞIYOR
28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine hazırlanan siyasi partilerin teşkilatları yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Ak Parti milletvekilleri, belediye başkanları ve il ilçe teşkilatlarının yanında Millet ittifakı kanadında da CHP’li milletvekilleri ve parti teşkilatları yoğun tempoda çalışmalarına devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.