Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine dair karar çıktı!

Deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine dair karar çıktı!
Deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine karar verildi! Konut ve iş yerleri için fatura ödemesine dair yeni karar! İşte detaylar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra etkilenmiş olan 11 şehirde, konut ile iş yerleri yıkılan, ağır ve orta hasarlı duruma gelmiş olan, acil yıkılacak olan elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş olan tüketim bedellerinin silinmesine karar verildi. İşte deprem bölgesi için alınmış olan kararın merak edilen detaylarını sizin için açıkladık!

DEPREM BÖLGESİ İÇİN ALINAN YENİ KARAR RESMİ GAZETE’DE YER ALARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığının Olağanüstü Hal çerçevesinde Enerji Tüketim Bedellerinin Terkine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği, Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Alınan yeni karara göre, Cumhurbaşkanı Kararıyla ilan edilen olağanüstü hal çerçevesinde deprem bölgesi olarak kabul edilmiş olan, ağır ya da orta hasarlı duruma gelen elektrik ve doğal gaz abonelerinin 6 Şubat 2023 yılına kadar tahakkuk etmiş fakat tahsili yapılmamış tüketim tutarı ile son okuma tarihinden 6 Şubat’a kadarki döneme ait olan tüketim tutarları ve abonelerinin bulunuyor ise daha önceki dönemlere ilişkin ödenmemiş faturalarıyla bunların ferileri, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin özelleştirilmesi öncesindeki zamandan kalan ve özeleştirme işlemleri anından şirketin alacağı olarak devredilmiş olan tüketim tutarları terkin edilecektir.

ÖLÇÜMÜ TEK SAYAÇTA YAPILAN TÜKETİMLER İÇİN UYGULANACAK FORMÜL

Yasal olmayan yolları ile yapılan elektrik ve doğal gaz tüketimleriyle kamu tüzel kişiliğini haiz aboneler ve genel aydınlatma çerçevesi dışında tutulacaktır. Alakalı şirketler, konut ve iş yerlerine dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alakalı birimlerinden edinmiş oldukları hasar durum bilgilerine göre tüketim giderleri terkin çerçevesine alınacak tüketim yerlerini belirlemiş olacak. Ölçümü tek sayaçta gerçekleştirilen birden çok tüketim yerinin farklı binalarda yer alması ve bu tüketim yerlerinin herhangi bir kısmını orta derece hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılması gerekli ya da yıkılmış olması durumunda da sayaca bağlı tüketimin tamamı terkin edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.