Konda 2. tur için anket çalışmasını paylaştı! İşte adayların anket çalışmasına göre oy oranları!

Konda 2. tur için anket çalışmasını paylaştı! İşte adayların anket çalışmasına göre oy oranları!
Konda’dan 2. tur seçimi için anket çalışması! 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçime az bir zaman kalmışken, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranları paylaşıldı!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için 3 gün kaldı. Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçim öncesinde Konda Araştırma, seçime dair anket sonuçlarını aktardı. Konda şirketinin ilk tur için anketi gündem olmuştu. 2. Tur anketinde hangi adayın önde olduğu merak ediliyor! İşte seçim anket çalışmasına dair merak edilen detaylar!

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için kilitlenmiş durumda. 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçime 3 gün gibi az bir zaman kala Konda Araştırma tarafından anket sonuçları paylaşıldı. Konda’nın ilk tur için seçim anketi gündem olmuştu. Son seçim anket çalışmalarına göre, hangi adayın daha çok oy oranına sahip olduğu merak ediliyor. İşte anket çalışması detayları!

İKİNCİ TUR İÇİN ANKET ÇALIŞMASININ SONUÇLARI AKTARILDI

Konda Araştırması, bahsi geçen araştırmayı 20 ve 21 Mayıs 2023 tarihleri içinde 34 şehrin merkez dahil 108 ilçesine bağlı olarak 154 mahalle ve köyünde 3607 kişi ile hanelerinde yüz yüzde görüşülerek gerektirmiş olduklarını aktardı. Konda tarafından paylaşılan 2. tur seçim anketlerine göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 47.0, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 42.2, kararsız yüzde 8.2 oy kullanmaz ise yüzde 2.6 oranında yer almış oldu. Öte yandan anketin kararsızlar dağıtılmış halinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52.7, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 47.3 olarak aktarıldı.

İLK SEÇİM İÇİN YAPILAN ANKET ÇALIŞMASININ SONUCU GÜNDEM OLMUŞTU

 Öte yandan ise Konda Araştırma şirketi tarafından yapılan, seçimin ilk turu öncesinde paylamış olduğu anket gündem olan konulardan biri olmuştu. Konda Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasına göre, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49.3, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.7, ATA İttifakı adayı ise yüzde 4.8 oy oranının sahibi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.