New York metrosunda trene itilmişti: Türk sanatçının durumu kritik

New York metrosunda trene itilmişti: Türk sanatçının durumu kritik
ABD’de yaşayan Emine Yılmaz Özsoy isimli illüstratör sanatçı, New York’ta tren istasyonunda bir saldırgan tarafından trenin önüne itilerek ağır yaralandı. Sanatçının eşi, şimdiden 2 milyonu bulan hastane masrafları için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

New York Post’ta yer alan habere göre, saldırı 22 Mayıs Pazar günü ABD’nin New York şehrinde Lexington Avenue 63rt Street istasyonunda gerçekleşti.

Özsoy, olay yerinden hastaneye götürülürken durumunun kritik olduğu belirtildi.

İLK SÖZÜ ‘ÖLECEK MİYİM’ OLDU

Bir gördü tanığı, mahkemede verdiği ifadede saldırganı Özsoy'un yanında yürürken gördüğünü ve aniden saldırdığını anlattı. Tanık, tenin önüne düşen Özsoy'un saldırı sonrası kolunu hareket ettiremediğini söylediğini ve “Ölecek miyim” dediğini ifade etti.

Yakalanan saldırgan ikinci dereceden cinayete teşebbüsle suçlanırken Özsoy'un eşi Ferdi Özsoy, sanatçının omurgasında kırıklar olduğunu, ayrıca kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar meydana geldiğini aktardı. Eşi, Özsoy'un zor bir ameliyat geçirdğini ve iyileşme sürecinin uzun olacağını, 2 milyonu bulan tedavi masrafları için Gofundme üzerinden kampanya başlattıklarını söyledi.

Savcılık iddianamesinde, genç kadının olay anında felç geçirdiği, durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi.

35 yaşındaki Emine Yılmaz Özsoy’u trene iten ve ağır yaralanmasına sebep olan saldırgan New York Polis departmanı tarafından yakalandı.39 yaşındaki saldırgan Kamal Semrade'ın Özsoy'u hiçbir neden yokken iki eliyle başından tutup tüm gücüyle hareket halindeki trenin önüne attığı belirtildi. Adamın aynı trenle yolculuk yaptığı Özsoy'u takip edip aynı durakta indiği, saldırı sonrasında da olay yerinde kaçtığı aktarıldı.

GoFundMe isimli bağış sitesinde, başlatılan bağış kampanyasında yakınları Özsoy’un sağlık durumunu paylaştı. Bağış çağrısı metninde doktorların ilk olarak Özsoy’un boynundan aşağısının felç kalma riskinin olduğunu söylediği ancak Özsoy’un daha sonra kollarını hareket ettirerek umut verdiği belirtildi. Çağrıda, hastane masraflarının şimdiden altı haneli sayılara çıktığı belirtilerek yardım istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.