SON DAKİKA: Türk müziğinin efsane isimlerinden İlham Gencer hayatını kaybetti

SON DAKİKA: Türk müziğinin efsane isimlerinden İlham Gencer hayatını kaybetti
Son dakika... Duayen gazeteci Uğur Dündar sosyal medya hesabından Türk müziğinin efsane isimlerinden İlham Gencer'in hayatını kaybettiğini duyurdu

Türk caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, bir süredir tedavi gördüğü Bodrum'daki bir hastanede bu akşam hayatını kaybetti. Ünlü sanataçı 1 Mart 2023 tarihinde kalp pili ameliyatı olmuştu.

Uğur Dündar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

" Müzik dünyamızın efsane ismi, piyanist- şantör İlham Gencer ağabeyi kaybettik. Mekânı cennet olsun..."

İLHAM GENCER KİMDİR?

İlham Gencer, 30 Ağustos 1922 yılında İbrahim ve Nilay Gencer çiftinin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Asıl adı İlham Osman Gencer olan sanatçı, mahkeme kararıyla Osman adını sildirip Bozkurt ismini aldı. Müziğe ilk olarak beş yaşındayken başladı.

İlham Gencer, daha beş yaşındayken evlerinde bulunan konsol piyanoyu çalarak müziğe adım attı. Ünlü isim, müzik eğitimini sadece evinde aldı. Daha sonra lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. Lise okurken arkadaşı Atilla Dorsay ile birlikte grup kurdu ve konserler verdi.

Gençlik yıllarında çeşitli lokallerde piyano çalarak ve solistlik yaparak kendini geliştirir. Daha sonra İstanbul Radyosu'nda Ayten Alpman ile birlikte program sunmaya başlar. 1960 yılında Şişli'de Çatı Kulubü'nü açarak burada konservatuar eğitimleri verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.