Süper Lig'de şok ayrılık! Dünyaca ünlü isim bıraktı...

Süper Lig'de şok ayrılık! Dünyaca ünlü isim bıraktı...
Süper Lig'in İstanbul ekiplerinden Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo ile yollar ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig ekibi VavaCars Fatih Karagümrük'te flaş bir gelişme yaşandı.

Karagümrük, teknik direktör Andrea Pirlo ile yollarını ayırdı.

İtalya dışında ilk teknik direktörlük deneyimini Türkiye'de yaşayan Pirlo, 33 Süper Lig maçında 11 galibiyet alırken, 11 yenilgi ve 11 beraberlik yaşadı.

İtalyan teknik direktörün adı daha önce Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile anılmıştı.

ANDREA PİRLO KİMDİR?

Andrea Pirlo (19 Mayıs 1979, Lombardiya), FIFA Dünya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi kazanmış İtalyan eski futbolcu ve teknik direktör. Son olarak Juventus'tan ayrılıp New York City ile anlaşmıştır ve futbolu bu takımda bırakmıştır.

Pirlo, Brescia'da doğdu. Kardeşi Ivan da Brescia'nın alt takımlarında oynadı. Brescia'da 1994 ve 1998 yıllarında arasında ve 2001 yılında (kiralık olarak) forma giydi. 1998 yılında Inter'e transfer oldu. Ancak 1999 yılında Reggina'ya, 2001 yılında Brescia'ya kiralandı. Milan'a transfer oldu. Milan'da 2 kez Serie A şampiyonluğu 1 Coppa Italia 1 süper kupa 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi 2 uefa süper kupa ve 1 kez de kıtalar arası şampiyona şampiyonluğu kazandı. Carlo Ancelotti, Milan'a gelene kadar Andrea Pirlo ofansif orta saha oyuncusu olarak oynadı. Ancak Ancellotti, Pirlo'yu oyun kurucu olarak oynattı. 2006-2007 sezonunda 2.782 dakika Milan'da forma giydi. 2007 yılında FIFA Yılın Futbol Oyuncusu Ödülü'ne aday oldu. Daha sonra 2011 de Juventus'a transfer olmuştur. Juventus forması ile 4 Serie A, 1 Coppa Italia ve 2 Supercoppa Italiana şampiyonluğu yaşamıştır. Juventus taraftarı "maestro"lakabını yakıştırmışlardır. 2015 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona'ya karşı kaybetmiştir. 2017 Kasım ayında futbolu bıraktığını açıklamıştır.

Futbol sonrası Ağustos 2019'da Pirlo, Coverciano'daki UEFA Pro Lisansı kurslarına kaydoldu.

Özel hayatı

Pirlo, kardeşi Ivan ile birlikte iki çocuktan biridir. Pirlo ve eşi Deborah Roversi 2001'de evlendiler ve iki çocukları var: oğlu Niccolò (2003 doğumlu) ve kızı Angela (2006 doğumlu). Pirlo ve Roversi 2014 yılında Pirlo'nun golf kulübünde tanıştığı bir kadın olan Valentina Baldini ile ilişkisini takiben on üç yıllık evlilikten sonra boşandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.