Deprem bilimci Naci Görür Adana havzası için uyardı! Görür’ün merak edilen açıklaması!

Deprem bilimci Naci Görür Adana havzası için uyardı! Görür’ün merak edilen açıklaması!
Prof. Dr. Naci Görür, Adana havzasına dair uyarıda bulundu! Uzman isim, deprem bölgesindeki yaşanan sarsıntılardan sonra sosyal medyadan uyarılarda bulunmaya devam ediyor!

Adana Saimbeyli, Kazandere ile Göksun’dan meydana gelen depremlerden sonra Türkiye’nin önde gelen Jeologlarından Profesör Doktor Naci Görür, ‘Yaptığım tahminlere göre, Adana havzasına doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyiş gösterecek. Benzer bir gelişim Gaziantep/Pazarcık’ta da yaşanmıştı. Özellikle yöneticilerimiz Savrun güzergahında dikkatli olmalıdırlar’ açıklaması yaptı. İşte uzman ismin açıklamasından merak edilen detaylar!

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük depremden sonra büyük acı yaşadı. Bölgede depremler meydana gelmeye devam etti. Son olarak ise Adana Saimbeyli, Hacıkodal ve Göksün depremlerin merkez üssü durumuna geldi. İTÜ’li yer bilimci olan Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlere dair önemli açıklamalar yaptı. Uzman isim sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmeye devam ediyor.

SAVRUN GÜZERGAHI İÇİN DİKKATLİ OLUNMALI

Uzman isim açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘Çok sayıda beni takip eden kişi, son günlerde Hacıkodal, Göksün, Kazandere ve Topallar, vb. Bulunduğu bölgedeki depremler hakkında ısrar ile sorular soruyor. Bu bölgede daha 24 saat geçmeden dörtler mertebesinde 3 deprem yaşandı. Yaşanan depremler Savrub Fayı ile alakalıdır. Yaptığım tahmine göre, Adana Havzası’na doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyiş gösterecek. Benzer bir gelişimi Gaziantep – Pazarcık’ta da yaşamıştı. Özellikle yöneticilerimiz Savrun güzergahında dikkatli olmaları gerekli’ dedi.

UZMAN İSİM YAŞANAN SARSTINTILAR SONRASI AÇIKLAMA YAPMAYA DEVAM EDİYOR

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezi depremlerden sonra, birçok şehirde depremlerden etkilendi. Deprem bölgesi olan şehirlerde, sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Sarsıntıların yaşandığı bölgeye dair sosyal medya hesabı üzerinden uzman isim açıklamalar yapıyor. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden depreme dair bilgilendirmeler yapmaya devam ederken, Adana Havzasına dair uyarıda bulundu. Savrun güzergahında dikkatli olunması gerektiğine dair birtakım açıklamalar yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.