Bakan Bilgin, taşeron işçiler, memur maaşları ve EYT’lilerle alakalı açıklamada bulundu! EYT’lilerin toplu maaşı hesabında olacak!

Bakan Bilgin, taşeron işçiler, memur maaşları ve EYT’lilerle alakalı açıklamada bulundu! EYT’lilerin toplu maaşı hesabında olacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçiler, memur maaşları ve EYT’lilerin ilk maaşlarıyla alakalı merak edilen detayları açıkladı!

Bakan Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı. EYT’lilerin işlemlerinin bu hafta ya da önümüzdeki hafta sonlanacağını ifade eden Bakan Bilgin, ‘Maaşları birikmiş olarak hesaplarına yatacak’ dedi. 100 bin civarındaki taşeron işçiyle alakalı çalışmaların yapılacağını da ifade eden Bakan Bilgin, ‘Memurlar ile çok ciddi bir düzenleme yapacağız’ açıklaması yaptı. İşte açıklamaya dair merak edilen detaylar!

EYT’Lİ MAAŞINI BİRİKMİŞ OLACAK HESABINDA BULACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında EYT’lilerin alacağı ilk maaş, memur zammı ve geçici işçilerle alakalı birtakım açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin açıklamasında şu cümlelere yer verdi; ‘Bu 2 seneyi aşkın süre içinde birçok sorun ile karşı karşıya kaldık, bunları çözüme kavuşturduk. EYT ilk aşamada 2 milyon 250 bin yurttaşımızın faydalanacağı bir şeydi. Daha düşük müracaat oldu. Kimileri emekli olmak istemedi. Kalan miktar bu hafta ya da önümüzdeki hafta sonlanacak. Maaşları birikmiş olarak hesaplarında olacak.

900 BİN TAŞERON İŞÇİSİ İÇİN KADRO VERİLDİ

Kamu toplu sözleşmesini gerçekleştirdik. 700 bini geçkin işçimiz de çok güzel bir sözleşme gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı yüzde 45 zam oranı ile. İşçilerimiz sağ olsunlar sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek adına gitmek istediler. Bakanlığımızın bahçesini adeta çiçek bahçesine dönüştürdüler. Taşeron işçilerden geçtiğimiz senelerde 900 bini kadroya geçirildi. Ortalama 100 bin civarında kalan bir grup bulunuyor. Depremlerden dolayı Meclisin ara vermesi o dosyanın gelmesinin gecikmesine sebep oldu. Çalışmalarımız bu konuda devam ediyor planlamamız hazır.

MEMURLAR ALAKALI CİDDİ BİR DÜZENLEME BEKLENİYOR

Memurlarla alakalı çok ciddi bir düzenleme gerçekleştireceğiz. En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak şekilde açıklandı. Belediyede çalışanlar konusunda, kimi işler yanlış yapılmış belediyelerde. Bunları düzelteceğiz. Çalışma hayatını hangi problemi var ise bunu biliyoruz. Tamamına yakınını çözüme kavuşturduk çok az kaldı.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.