Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı: Gaziantep ve Pazarcık'ı örnek gösterdi...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı: Gaziantep ve Pazarcık'ı örnek gösterdi...
Yurtta peş peşe gelen depremler vatandaşları yeniden korkuturken Türkiye'nin önde gelen jeologlarından Prof. Dr. Naci Görür'den hem yetkililere hem de vatandaşlara uyarılar geldi. Tahminlerini aktaran ünlü yer bilimci, Gaziantep ve Kahramanmaraş Pazarcık'ta görülen durumun Adana'da da görülme ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Bölgede önce peş peşe artçılar vatandaşları korkuturken son olarak Adana Saimbeyli, Hacıkodal, Göksun depremlerin merkez üssü haline geldi.

SON DEPREMLERLE İLGİLİ UYARI

İTÜ'lü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlere ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. İşte Prof. Dr. Görür'ün sosyal medya hesabından yaptığı son depremlere ilişkin uyarısı...

"SON DEPREMLERİ SORUYORLAR"

"Çok sayıda takipçim, son günlerde Göksun, Hacıkodal, Kazandere, Topallar, vb bulunduğu bölgedeki depremler hakkında ısrarla sorular soruyorlar. Bu bölgede daha 24 saat geçmeden 4’ler mertebesinde 3 deprem oldu.

"ADANA HAVZASI'NA DOĞRU İLERLEYECEK"

Depremler Savrun Fayı ile ilgili. Tahminime göre, Adana Havzası'na doğru deprem bu bölgeden itibaren ilerleyecek. Benzer bir gelişimi Gaziantep/ Pazarcık’ta da görmüştük. Özellikle yöneticilerimiz Savrun güzergahında dikkatli olmalıdır."

DÜN HANGİ DEPREMLER OLDU?

Kahramanmaraş'ta saat 04.12'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,98 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

ADANA SABAH SAATLERİNDE SARSILDI

Adana'da saat 08.17'de 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Saimbeyli ilçesi olan depremin 6,98 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.