Seçim ertesi gün okullar tatil mi olacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı!

Seçim ertesi gün okullar tatil mi olacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den okulların tatil durumuyla alakalı merak edilen açıklamalar! Okulların yaz tatiline gireceği tarih belli oldu! İşte merak edilenler!

2023 Eğitim Öğretim yılı için okulların ne zaman tatil olacağı hem öğrenciler hem veliler tarafından merak ediliyor. 11 şehri etkileyen deprem sebebiyle MEB tatil takvimi üstünde değişim yaşandıktan sonra, okulların tatil tarihi ise merak edilen konular arasından biri oldu. Millî Eğitim Bakanlığı çalışma takvimi öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor. Merak edilen konuya dair son nokta ise Bakan Mahmut Özer tarafından konuldu! İşte okulların tatil durumuyla alakalı bilinmesi gerekenler!

MEB TAKVİMİ GÜNDEMDE

Okulların ne zaman tatil olacağı sorusu gündemdeki yerini aldı. Geçen günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut özer tarafından çalışma takvimine dair ayrıntılar paylaşıldı. Deprem bölgesindeki çocukların konu kaybı olmaması için adım atan Millî Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinin ne zaman başlayacağı, karne günü tarihi ayın kaçı gibi sorulara da yanıt verdi. 2023 yılı için okulların ne zaman tatil olacağı belli oldu. Hem öğrenciler hem veliler tarafından şimdiden tatil planları yapılıyor.

2 AY TELAFİ EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında okulların takvimde belirtildiği gibi 16 Haziran 2023 tarihinde kapanacağını paylaştı. Bakan Özer açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘Tarih için uzatma yapmadık. 1 Ağustos ve 1 Eylül arasında deprem bölgesinde telafi eğitimi gerçekleştirilecek. Yani deprem bölgesinde 2 ay telafi eğitimi yapılacak. Öğrenciler illa eğitim aldıkları konumda değil istedikleri şehirde bu eğitimi alabilecekler’ dedi. MEB tatil takviminde belirtildiği gibi okullar 16 Haziran tarihinde karnelerin dağıtılması sonrasında kapanacak. Yaz tatili sonrasında yeni eğitim öğretim yılı ve dersler için bekleyişe geçilecek.

29 MAYIS GÜNÜ OKULLARIN DURUMU

Bakan Özer, seçim sonrası okulların tatil olacağını ifade etti. ‘ Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tur oylaması ne ertesi günü olan 29 Mayıs günü okullarımızda eğitim öğretime hazırlamak adına bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacaklar’ açıklaması yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.