Cumhurbaşkanı açıklaması sonrası emekli vatandaşlar heyecanlandı! Bayramda ne kadar ikramiye alınacak?

Cumhurbaşkanı açıklaması sonrası emekli vatandaşlar heyecanlandı! Bayramda ne kadar ikramiye alınacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama milyonlarca emekli için heyecan meydana getirdi! Bayram ikramiyeleri için yeni tahmin gündemde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram ikramiyeleri açıklaması milyonlarca emekli vatandaş için heyecan meydana getirdi. En düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? İşte emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine dair merak edilenler!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2.000 TL ye çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz’ açıklamasında bulundu. Bu açıklamadan sonra emekli vatandaşlar ve bayram ikramiyesi alacaklar heyecanla yeni rakamın ne kadar olacağını merak etti. Konuya dair Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş merak edilenleri cevapladı.

Kurtuluş açıklamasında şu cümlelere yer verdi; ‘Bayram ikramiyeleri şu anda geçen yıl itibariyle 100 TL üstünden ödeniyordu. Bu çok uzun bir süredir ödenen bir rakam olmaktaydı. Emekliler ortalama olarak 3 ve 4 senedir 100 TL bayram ikramiyesi ödemesi almaktaydı. Bu yıl itibariyle yüzde 100 orada da bir artış ile 2.000 TL’ye çıkartıldı. 2021 senesinde 1.500 TL olan en düşük emekli maaşı 2023 senesinin ilk aylarında 7.500 TL’ye çıkartıldı. Artış enflasyon oranı ve diğer parametrelerin çok daha üstünde meydana geldi ve ortalama 5 katına çıkartıldı. Bundan dolayı bu aranın aslında beklentilerin de üstünde bir tutardı.

YÜZDE 45 BEKLENTİSİ

Fakat emeklilerin maaşı daha önceki dönemde asgari ücretin biraz üstünde seyretmekteydi. Bundan dolayı şu anda en düşük emekli maaşı ile 1.500 tl ve 2 seneden az bir zamanda 5 katına çıkarılmasına karşın halen asgari ücretin altında bir rakam. Temmuz döneminde hem enflasyon, refah payı artışı hem de memurlara yapılan son yüzde 45 oranında zammın diğer emekli ve asgari ücretli çalışanlara da yansıtılacağı Cumhurbaşkanımız tarafınca beyan edildiği en düşük emekli maaşının da yüzde 45 oranında artırılacağı beklentisi kamuoyunda meydana geldi.

Temmuz döneminde bu beklentilerin karşılanacağı yönünde bir kanaatimiz var. En düşük emekli maaşının 10.000 TL ve 11.000 TL arasında belirlenebilir’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.