GAZİANTEP VE KAHRAMANMARAŞ İÇİN ALİ BABACAN'DAN MÜTHİS İDDİA: ‘Biz olmasaydık, CHP bu kadar oy alarak vekil çıkarmayı başaramazdı’ dedi! İşte detaylar!

GAZİANTEP VE KAHRAMANMARAŞ İÇİN ALİ BABACAN'DAN MÜTHİS İDDİA: ‘Biz olmasaydık, CHP bu kadar oy alarak vekil çıkarmayı başaramazdı’ dedi! İşte detaylar!
Gaziantep ve Kahramanmaraşta CHP'NİN oylarının artmasının sebebini Ali Babacan yorumladı...DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan, açıklama! Babacan, ‘Biz olmasaydık, CHP bu kadar oy alarak vekil çıkarmayı başaramazdı’ dedi! İşte detaylar!

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçimde, partisinin seçime katkısı olmadığına dair soruyu yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘Biz eğer olmasaydık Cumhuriyet Halk Partisi bu kadar oy oranını alıp, bu kadar milletvekili çıkarmayı başaramazdı’ açıklamasında bulundu. Bir televizyon yayını canlı yayına katılan Ali Babacan, seçim gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ALİ BABACAN CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katılmış olduğu bir televizyon canlı yayınında, seçime dair gündem değerlendirmesi yaparak birtakım açıklamalar yaptı. 14 Mayıs günü yapılan seçimde partisinin seçime katkısı olmadığı sorusunu yanıtlayan Genel Başkan Ali Babacan, ‘Biz eğer olmasaydık Cumhuriyet Halk Partisi bu kadar oy oranını alıp, bu kadar milletvekili çıkarmayı başaramazdı’ açıklamasında bulundu.

KAHRAMANMARAŞ ÖRNEĞİ VERDİ

Ali Babacan; ’81 şehirde 766 ilçede teşkilatı olan ve şimdiye kadar Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir iktidar hazırlığı yapmış partiden söz ediyoruz. Bizim beyin gücümüz test edilmiş ortaya konulmuş bir güç olmaktadır’ cümlelerine yer verdi. Kahramanmaraş örneğini dile getiren Genel Başkan Ali Babacan, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oy yüzde 9.5 oranından yüzde 16.5 oranında çıktı. Ülke genelinde oy artışı yüzde 2.5 puan ama Kahramanmaraş’ta oy artışı 6.8 puan. Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet Halk partisinin 1 tane milletvekili bulunuyordu, bu sayı 2 oldu. 2.si de bizim şehir başkanımız.

Gaziantep'te Cumhuriyet Halk Partisi bir önceki yapılan seçimde yüzde 15 oy almıştı. Şu anda yüzde 20.4 puan artışı bulunuyor. Bizim adaylarımızın olduğu şehirlerin hemen hemen tamamına Cumhuriyet Halk partisinin ciddi bir oy artışı bulunuyor. Eğer biz olmasaydık bu kadar milletvekili çıkmazdı. Bu kadar oy oranı da alınmazdı’ açıklamasında bulundu. 28 Mayıs seçimlerine az bir zaman kala siyasi liderlerin hem gündeme hem de geçen seçime dair yorumları gündeme gelmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.